tuoksuhaarukka

Ihmisen makuaisti kykenee tunnistamaan ainoastaan viisi perusmakua, jotka ovat makea, hapan, suolainen, karvas ja umami. Viimeinen tulee japanin kielen sanasta ja tarkoittaa kutakuinkin herkullista tai miellyttävää. Nenämme sen sijaan kykenee tunnistamaan miljardeja erilaisia tuoksuja ja hajuja. Aroma R-evolution on haarukka, joka yrittää parantaa ruokailukokemusta tämän tiedon avulla.

Ruokailuvälineen yläosasta löytyy pikkuinen aukko, jonka kautta voidaan välittää erilaisia tuoksuja aterimen käyttäjän nenään. Homma toimii siten, että haarukan aukkoon asetetaan pieni paperinpalanen ja siihen tipautetaan pipetillä pisara valittua aromia. Tarjolla on muun muassa suklaan, kookospähkinän, jalopenon, savun, mansikan sekä mintun tuoksu. Yhteensä valittavia nautintoja on 21 erilaista.

Yksi setti maksaa noin 60 euroa ja tällä irtoaa 4 haarukkaa ja kaikki näiden käyttämiseen tarvittava oheismateriaali.

Lähde

Edellinen artikkeliBrainflight – tutkijat kehittivät tavan ohjata lentokonetta ajatuksilla
Seuraava artikkeliRakentelija väsäsi itselleen magneettikengät, joilla voi kävellä vaikka katossa