Prototyyppi uudesta tavasta ohjata pieninäyttöisiä härveleitä

Erilaiset mikropiirit ja -sirut vain pienenevät jatkuvasti ja tämä mahdollistaa yhä pikkuruisempien laitteiden rakentamisen. Valitettavasti jo nykyisten pienimpien vekottimien kohdalla ongelmaksi muodostuvat ihmisen omat fyysiset piirteet. Suurehkoilla sormilla on todella vaikea naputella ja pyyhkäistä pientä näyttöä. Tämän johdosta erilaisia vaihtoehtoisia kontrollointiratkaisuja kehitelläänkin jatkuvasti ja nyt esiteltävä systeemi vaikuttaa toimivalta ainakin älykellojen osalta.

Professori Chris Harrisonin sekä Carnegie Mellon -yliopiston opiskelijoiden kehittämää älykelloa ohjaillaan kallistelemalla, pyörittämällä sekä napauttelemalla sen kehyksiä. Vaikka tällainen siirtyminen kosketusnäytöistä takaisin fyysisiin kontrolleihin voi tuntua askeleelta taaksepäin, niin kyllä se silti vaikuttaa toimivalta konseptilta etenkin pieninäyttöisiä laitteita ajatellen.

Tällä hetkellä uusi ohjaussysteemi on kuitenkin ainoastaan prototyyppi tulevaisuutta varten. Hauska nähdä, palataanko vielä joskus takaisin fyysisiin näppäimiin, joita jäin kosketusnäyttöjen yleistyessä kaipaamaan normaaleistakin matkapuhelimista.

Lähde