värisokeuskorjaus

Moni luulee, että värisokeus vaikuttaa siitä kärsivien ihmisten elämään aivan eri tavalla kuin asia oikeasti on. Tästä huolimatta kyseinen sokeus voi viedä joitain elämän iloja pois, jos ei esimerkiksi kykene erottamaan kirkkaan punaisia ruusuja tiheän ruohon seassa. EnChroma Cx -nimellä kulkevat linssit auttavat valmistajansa mukaan värisokeita havaitsemaan kaikki värit.

Linsseissä on hyödynnetty EnChroman kehittämää Digital Color Boost -teknologiaa. Tämä taas toimii heijastamalla tiettyjä silmään pyrkiviä valon aallonpituuksia, jotka sattuvat olemaan päävärien rajoilla. Näin ollen sininen, vihreä ja punainen väri saadaan erottumaan paremmin toisistaan. Tekniikalla pystytään siis korjaamaan päällekkäisinä havaittavista aallonpituuksista aiheutuva värisokeus.

Värien korostamisen lisäksi linssit toimivat kuten normaalit aurinkolasit ja suojaavat käyttäjäänsä myös UV-säteilyltä. Hintaa linsseille kehyksineen kertyy  halvimillaan noin 280 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliMaksaisitko 15 euroa juuri vapautuvasta pysäköintipaikasta?
Seuraava artikkeliTweetping esittää Twitter-dataa reaaliaikaisesti maailmankartalla