twitterkartta

Twitter-pikaviestipalvelu on kasvanut jo melko suureksi järjestelmäksi vaikka osa ihmisistä ei ole siitä kuullutkaan. Systeemin kautta on mahdollista lähettää lyhyehköjä viestejä ja niihen voi liittää #-merkillä varustettuja ”hashtageja”, joiden avulla viestejä pystytään yhdistämään erilaisiin konteksteihin. Palvelussa kulkee lukuisia viestejä joka sekunti ja nyt tweetping.net-osoitteesta löytyvä systeemi esittää viestien kertymisen reaaliajassa.

Franck Erneweinin kehittämä palvelu listaa eri mantereilta lähetettyjen viestien sekä niiden sisältämien sanojen ja kirjainten määrän. Tämän lisäksi internetsivu kertoo viimeisimmän viestin lähettäjän sekä tämän käyttämät hashtagit. Twiitit vilahtelevat myös pikaiseen tahtiin kartalla, jonka avulla saa pikaisen käsityksen Twitterin kulloinkin aktiivisimmista alueista. Palvelu aloittaa aina laskunsa alusta, kun internetsivu ladataan uudelleen, joten pidempiaikaisempaa dataa haluaville tästä ei ole niin paljon hyötyä.

Tweetping on jälleen yksi esimerkki siitä, miten valtavia datamääriä voidaan visualisoida ihmisille helpommin ymmärrettävässä muodossa.

Karttaa pääsee tarkastelemaan täältä!

Edellinen artikkeliEnChroma Cx -linssit väittävät korjaavansa värisokeuden hetkellisesti
Seuraava artikkeliB-Tourist luo yksityisyyttä lentomatkoille