Kiina pyrkii puhdistamaan ilmaa laskuvarjolla pudotettavan robotin avulla

savusumuvertailuWikipedia

Kiina on nykyisin tunnettu nähtävyyksiensä lisäki myös maan suuria kaupunkeja vaivaavasta savusumusta. Näiden pilvimuodostelmien takia moni kaupunkilainen ei välttämättä näe aurinkoa moneen kuukauteen. Nyt pääministeri Li Keqiang on sitten päättänyt ottaa robotin avuksi savusumun puhdistamiseen.

Tarkoituksena on pudottaa ilmasta miehittämätön laite, joka sitten leijailee alas laskuvarjon avulla. Härveli sisältäisi jopa 700 kg erilaisia savusumun puhdistamiseen tarkoitettuja kemikaaleja, joiden avulla savuverho pitäisi saada hälvenemään.

Tätä ennen Kiinassa on kokeiltu myös erilaisia muita ilmassa liitäviä robottihärveleitä, mutta nyt kehitetty malli kykenee kuljettamaan suuremman määrän puhdistusaineita ja on lisäksi 20-30 % halvempi kuin siivillä varustetut mallit. Eri asia sitten, kuinka tehokas tällainen kemikaaleihin perustuva ratkaisu lopulta on.

Lähde