Nykyisin on mahdollista tuottaa paljon erilaisia käsiproteeseja, jotka pystyvät jopa poimimaan pieniäkin esineitä lähes normaalin ruumiinosan tapaan. Harvemmin näkee sitten keinotekoisia käsiä, joilla on vain jokin tietty tarkoitus. Rumpali Jason Barnes sai käyttöönsä tällaisen robottikäden, mutta valitussa hommassaan se toimii jopa paremmin kuin luonnon luomat kädet.

Laitteen rakensi Yhdysvaltojen Georgiassa sijaitsevan yliopiston professori Gil Weinberg. Ensimmäinen härvelin kahdesta rumpukapulasta on soittajansa kontrolloitavissa ja kakkoskapula taas seuraa soittajan rytmiä sekä naputtaa automaattisesti tahtiin sopivia lyöntejä.

Robottikädestä on hyötyä etenkin musiikkilajeissa, joissa nopea rummutus on tärkeä piirre. Kehittäjä Weinberg uskoo myös, että tällaista harmoniassa toimivaa robottitekniikkaa voisi vielä joskus käyttää esimerkiksi avaruudessa tai leikkaussalissa. Tietty tällainen robottimusisointi varmasti herättää jossain kansanryhmässä myös ajatuksia sitä vastaan.

Lähde

Edellinen artikkeliKiina pyrkii puhdistamaan ilmaa laskuvarjolla pudotettavan robotin avulla
Seuraava artikkeliIkkunoista läpinäkyviä valkokankaita