iPhone 5 jäljittää liikkeitä jopa akun ”loputtua”

M7 sensor M7-sensori, Wikipedia

Nykyiset älypuhelimet sisältävät vaikka millä mitalla tekniikkaa, mutta ovat samalla melko suljettuja kokonaisuuksia. Näin ollen peruskäyttäjän on todella vaikea tietää, mitä kaikkea se puhelin tekeekään taustalla. Eräs iPhone 5s:n käyttäjä raportoi juuri puhelimensa kummallisesta ominaisuudesta.

Reddit-palvelussa nimimerkillä Glarznak liikkuvalta puhelimen omistajalta sattui hajoamaan laturin johto kesken matkanteon. Kun ennen pitkää älypuhelimen akku sitten valui tyhjiin, päätti mies laittaa sammuneen puhelimen vain laukkuunsa ja ladata sen sitten myöhemmin. Glarznak kuitenkin sattui käyttämään Argus-nimistä sovellusta, joka pitää kirjaa kävellyistä askelmääristä.

iPhonea sitten taas ladattaessa ja käynnistättäessä näytti kyseinen softa kävellyt asekeleet myös ajalta, jolloin puhelimen akun piti olla tyhjä. Vaikkakin monelle on varmasti selvää, että älypuhelimien akut eivät ole täysin tyhjiä puhelimen kieltäytyessä käynnistymästä, niin liiketunnistussirun 4 päivää kestänyt toiminta tässä tilassa on kuitenkin melko hämmentävää. Tietty tämä ei liene yhden puhelimen tai yhden valmistajan asia, sillä vastaavaa taustatietoa siirtyy varmasti myös muilla kapuloilla.

Lähde