Välillä ratkaisut uutta tekniikkaa vaivaaviin ongelmiin saattavat olla hyvinkin yksinkertaisia. Yksi roottoreilla varustettujen robottien ongelmista lienee kattoihin tai puihin törmäämisen estäminen. Tämä muodostuu tärkeäksi seikaksi etenkin laitteille, jotka toimivat itsenäisesti. Nyt on keksitty yksinkertaisesti rakentaa roottoreiden ympärille pallomainen turvakehikko.

Tämä tekniikka sai ideansa hyönteisistä, jotka usein pystyvät jatkamaan lentämistään senkin jälkeen, kun ne törmäävät vaikkapa ikkunalasiin. Turvakehikko voi pyöriä vapaasti ja sen sisällä oleva robotti pitäytyy automaattisesti tasapainossa. Näin ollen laite voi helposti törmäillä rakennusten palkeista ja seinistä silti pysyen ilmassa.

Härveliä testattiin (yllä olevassa videossa) päästämällä se lentämään vapaasti metsässä ja sille annettiin tiedoiksi ainoastaan suunta, johon sen piti edetä. Robotti selvisi useamman sadan metrin lennon ongelmitta. Tietty ulkokehällä pyörivä suojakehikko ei voi olla aukoton, sillä silloinhan koko laitteen ilmaan saaminen olisi yksi mysteeri. Näin ollen oksat ja muut sojoittavat kappaleet saattavat joskus osua roottoreihin. Kyllä tällainen systeemi silti paremmin pärjää kuin ilman mitään vastaavaa tekniikkaa varustettu lentohärveli.

Lähde

Edellinen artikkeliAIRO tarkkailee unta, stressiä ja ruokailua
Seuraava artikkeliLyhyt katsaus viikonlopun DigiExposta