http://www.youtube.com/watch?v=NAb9gLuYoDg

Jos et ole vielä saanut tarpeeksi nykyisistä laitteista ja laitoksista, jotka tarkkailevat toimiasi, niin AIRO-niminen rannerengas tarjoaa mahdollisuuden lisätä seurantaa muun muassa ruokailuihin, nukkumiseen sekä stressin määrään.

Erilaisia elämäntapoja tarkkailevia laitteita on vaikka millä mitalla, mutta harvempi yhdistää näin monta erilaista toimintoa yhden nimen alle. AIRO käyttää toiminnassaan tarkoitukseen suunniteltua spektrometriä. Ruokavaliota pystytään tarkkailemaan, koska erilaiset ravintoaineet käyttäytyvät valon kanssa erilaisilla tavoilla. Esimerkiksi jotkut aineet päästävät enemmän valoa lävitseen kuin toiset. Laite sitten tarkkailee läpäisevän valon määrää ja pystyy sanomaan, milloin käyttäjän veressä liikkuu mitäkin ainetta.

Stressiä laite monitoroi sydämen sykkeen perusteella. Tasoja on kolme aina lievästä stressistä korkeaan. AIRO kehoittaa käyttäjäänsä tarvittaessa rauhoittumaan värinän tai hengitysharjoitusten avulla. Laite osaa myös herättää käyttäjänsä täsmälleen optimaaliseen aikaan. Tiedot saadaan talteen matkapuhelimeen asennettavan sovelluksen avulla. Alumiinista ja pehmeästä sisäkaaresta koostuvan härvelin voi ennakkotilata n. 100 euron hintaan. Toimitusten pitäisi alkaa ensi vuoden syksyllä.

Lähde

 

Edellinen artikkeliiPin on laserosoitin iPhoneen
Seuraava artikkeliLentävä robotti, joka kestää törmäyksiä