Piggy Baggy tarjoaa tavaroiden kuljettamista uudella tavalla

Kaikella kuljetuksella on aina maksunsa tilasit sitten pizzaa tai elektroniikkaa. Joskus osan toimituksista voi saada ilmaiseksi vaikkapa lähimpään postiin. Miltä kuulostaisi, jos kaikkia kuljetuskustannuksia voisi leikata antamalla muiden ihmisten kuskata pakettejasi?

Suomalainen Piggy Baggy yrittää mullistaa tavaraliikenteen. Palveluun rekisteröityneet käyttäjät voivat toimia kuljettajina pientä korvausta vastaan tai sitten pelkästään lähettää ja vastaanottaa tavaroita muiden kuljettamina. Järjestelmä etsii automaattisesti sopivan kuljettajan lähettäjän haluamalle ajankohdalle. Kuski voi lisäksi määritellä, minkälaisia paketteja (esimerkiksi painon ja koon suhteen) hän haluaa kyyditä. Tavaroita voidaan sitten viedä kohdeosoitteeseen vaikkapa työmatkan aikana, jolloin säästytään turhalta rahtiliikenteeltä.

Palvelu hoitaa maksun perimisen lähettäjältä ja sen välittämisen kuljettajalle. Samalla se ottaa välistä pienen summan järjestelmän ylläpitämistä varten. Kaikkien käyttäjien henkilöllisyys varmistetaan rekisteröintivaiheessa, millä pyritään estämään palvelun väärinkäyttö. Lisäksi mukana on esimerkiksi netin huutokaupoista löytyvä käyttäjien arviointisysteemi. Jossain tapauksessa Piggy Baggy saattaa myös korvata kuljetuksen aikana vaurioituneen tuotteen. Lisätietoja löytyy ”usein esitettyjä kysymyksiä” -sivulta.

Kieltämättä mielenkiintoista nähdä, alkaisiko tällainen systeemi toimia käytännössä. Nykyisellään palvelu on kokeiluvaiheessa valittujen testikuljettajien kanssa.

Lähde