junarata

Huvipuistoissa on tutusti kieputtimien lisäksi myös niitä rauhallisempia laitteita, joista yksi tunnetuimpia on varmasti jonkin sortin maisemajuna. Nyt voit hankkia tällaisen komistuksen myös omalle pihallesi ja ajaa sillä ympyrää vaikkapa kesäpäivien ratoksi.

Setti sisältää 1:8 koossa olevan junan vaunuineen. Veturi on 1800-luvun mallia, mutta saa voimanta 250 W sähkömoottorista, joka tietysti helpottaa sen käyttämistä ja huoltotyötä, mutta vie osan tunnelmasta pois. Voimanlähde jaksaa kiskoa noin 730 kg tavaraa perässään, joten junan kyytiin mahtuu helposti useampikin matkustaja. Mukana tulee lisäksi lähes 70 metriä junarataa, josta saa rakennettua ~18 m X ~24 m ovaalin.

Junasta löytyy kontrollit niin eteen- kuin taaksepäinkin liikkumista varten. Tämän lisäksi siinä on 50 W äänijärjestelmä luomassa tunnelmallista puhinaa, pillien vihellystä sekä kellojen kilinää. Piipustakin nousee savua, vaikka veturi sähköllä käykin. Neljällä 12-voltin akulla saa kuusi tuntia ajoaikaa, joka riittänee hyvin monelle junailijalle. Setti maksaa sitten tietysti lähemmäs 17000 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliPiggy Baggy tarjoaa tavaroiden kuljettamista uudella tavalla
Seuraava artikkeliElectronic Dictionary Bookmark lisää kirjanmerkkiin tekniikkaa