original

Erilaisia uusia energiamuotoja tutkitaan jatkuvasti luonnonvarojen huventuessa kasvavalla tahdilla. Tietokoneet pyörivät vielä nykyisin sähköllä, mutta se ei estänyt Inteliä tekemästä prosessoria, joka rullaa viinilasin voimalla.

Prosessorivalmistaja esitteli uuden tuotteensa jokin aikaa sitten pidetyssä The Intel Developer Forum -nimisessä tilaisuudessa.

Erittäin energiatehokas prosessori saa virtansa viinissä olevan etikkahapon aiheuttaman reaktion avulla. Tekniikkaa esittelemällä Intel ei varsinaisesti pyrkinyt muuttamaan tietokoneiden virtalähdettä, vaan halusi esitellä kuinka vähän sen nykyiset prosessorimallit tarvitsevat virtaa. Vähäisellä virrankulutuksella varustetut suorittimet sopisivat etenkin maihin, joissa jatkuva virransaanti ei ole niin itsestäänselvyys.

Samassa tilaisuudessa Intel esitteli myös tekniikkaa, jossa tarkka kiihtyvyysanturi pystyy tulkitsemaan erilaisia kävelytyylejä. Matkapuhelimiin implementoituna tätä voisi käyttää tunnistamaan puhelimen omistajan nopeammin.

Lähde

Edellinen artikkeliTriposo Travel Belt ohjaa perille värinän avulla
Seuraava artikkeliQuasar IV on vahvistetulla salauksella kruunattu puhelin