Triposo on tunnettu sen Androidille ja iOS:lle tarjoamista matkaoppaista. Nyt kyseinen yritys pyrkii myös laitemarkkinoille julkaisemallaan navigointivyöllä.

Normaalilta nahkavyöltä näyttävä kapine ohjaa käyttäjäänsä kääntymään oikeaan suuntaan. Laite kytketään navigoinnin tarjoamaan puhelimeen nykytrendin mukaisesti  3,5 mm kuulokeliitännän kautta. Vyön ympäriltä löytyy neljä tärisevää moottoria ja näin se voi ohjata käyttäjänsä oikealle ja vasemmalle sekä eteen- ja taaksepäin. Laite toimii Android- ja iOS-alustoilla.

Tekniikka muistuttaa hieman esimerkiksi Google Maps:n kävelynavigoinnista jo löytyvää ominaisuutta, jossa puhelin värähtää aina jokaisen käännöksen kohdalla. Systeemin tarkkuuden luvataan riittävän perille pääsemiseen, mutta se saattaa johdattaa käyttäjänsä päämäärään muutaman ylimääräisen kadun kautta.

Laite kerää tällä hetkellä rahoitusta indiegogo.com:ssa ja se lähtee kuluttajan matkaan ~37 euron panostuksella.

Lähde
Indiegogo-sivu

Edellinen artikkeliJaktogo – pue matkatavarat yllesi ja säästä lentolippujen hinnassa!
Seuraava artikkeliIntel teki prosessorin, joka toimii viinin voimalla

1 KOMMENTTI

 1. Hieno Keksintö! -Hihkuu ihmiskunta joka suosionosoitusten ja aplodien säestyksellä vapaaehtoisesti ja pikku hiljaa luovuttaa kaiken valtansa koneille.
  Tekoälyn kehitystä varjostaa uhkakuva että ihminen lopulta rakentaa niin älykkään koneen että se orjuuttaa ihmiskunnan. Ja höh. Kun itensä tiedostava tekoäly loplta syntyy, ihminen on jo niin syvällä teknologia riippuvaisuuden suossa että otamme hurraten vastaan konen joka kertoo mitä milloinkin pitää tehdä.
  Miten tuo sitten liittyy navigointi vyöhön? Kun eikös ihan paperille painettua kartaakin voi pitää teknologian tuotteena joka avulla päästään haluttuun paikkaan? Tietysti kartta edustaa matalampaa teknologian tasoa kuin GPS navigaattori, mutta lopulta päätyvät molemmat samaan museoon kuitenkin.
  Koneet ja teknologia on ylensä tehty helpottamaan jokapäiväisiä toimiamme. Siihen tämäkin keksintö on kyllä varsin pätevä. Vahinko vain että mitä enemmän koneet helpottavat asiota, sitä riippuvaisemmiksi niistä tulemme.
  Mutta tämä ei suinkaan ole modernin ajan ongelma. Siitä lähtien kun putosimme puusta olemme kehittäneet kivijä ja keppejä yhä paremmiksi.
  Teknologiasta luopuminen tarkoittasi että pitäisi palata metsästäjäksi -ilman asetta.

Kommenttien lisääminen on estetty.