Oletko niitä ihmisiä, jotka ovat varmoja, että valtio kuuntelee jokaista puhelua? Toki nykyisten paljastusten myötä on ilmennyt, että asia myös jokseenkin on näin. QSAlphan Quasar IV on matkapuhelin, johon on väsätty todella tehokas salausjärjestelmä.

Laite käyttää todennukseen Quatrix-tekniikkaa. Muuten härvelin sisällä hyrrää Android, joskin senkin päälle on lyöty ylimääräinen salauskerros ja nimi on muutettu QSOS:ksi. Loput tekniset ominaisuudet ovat nykyisten keskiluokan älypuhelimien tasoa.

Quasar IV varmistaa automaattisesti toisen samaa puhelinta käyttävän ihmisen henkilöllisyyden ennen kuin tiedonsiirto aloitetaan. Omistajan identiteetti on säilötty mikropiiriin. Näin ollen todennus tapahtuu suoraan puhelimessa eikä ulkopuolisella serverillä. Lisää selitystä salausmenetelmästä löytyy laitteen indiegogo-sivulta.

Ennakkotilaajille tällainen agenttipuhelin maksaa halvimmillaan ~366 euroa.

Lähde

 

Edellinen artikkeliIntel teki prosessorin, joka toimii viinin voimalla
Seuraava artikkeliMaailman ainoa gyroskoopilla varustettu kellon virittäjä