Jos on joskus syönyt tai tarjoillut hedelmäkarkkeja, tietää että on monia ihmisiä, jotka pitävät juuri jostain tietyn värisestä namusta. Sähköinsinööri Brian Egenriether kyllästyi lajittelemaan karkkejansa käsin ja rakensi kyseistä hommaa varten masiinan.

Miehen laite osaa järjestellä Skittles-namuja viiteen lokeroon niiden värin perusteella. Aluksi lajiteltavat karamellit pudotetaan ylhäältä päin laitteeseen. Tämän jälkeen härveli poimii ne tarkastasteltavaksi yksi kerrallaan ja määrittelee kyseiselle yksilölle lokeron sen värin perusteella.

Laite on ulkomuodoltaan puhtaan valkoinen, jotta eroteltujen karkkimassojen värit nousisivat paremmin yleisön silmiin. Kaikkien saataville tämä lajittelija ei valitettavasti ole tulossa, sillä kehittäjä itse rakensi hilavitkuttimen pelkästään huvikseen. Rakentamiseen meni miekkoselta viisi viikonloppua. Vaikeuksia tuotti etenkin kyseessä olevista karamelleistä löytyvä iso valkoinen S-kirjain, joka tietty vaikeutti värin tunnistamista. Härpäke osaa myös tunnistaa esimerkiksi M&M karkkeja, mutta koska niitä on kuudessa värissä, niin kaksi niistä joutuu samaan lokeroon.

Lähde

Edellinen artikkeliSuuria asioita yksinkertaisesti
Seuraava artikkeliFlakeLAN 2013 10. – 12.5.2013 Seinäjoella