Ainakin allekirjoittaneesta tuntuu välillä masentavalta, kuinka suurelle osalle ihmisistä huimien nopeuden huuman tavoittelu tarkoittaa automaattisesti jonkin sorttisella moottorikulkuvälineellä päristelyä. Ainakin itse väitän että paljon paremmat adrenaliinit saa liikkeelle lumilaudan kanssa ”hieman liian jyrkässä” rinteessä, tai maastopyörällä sopivan jyrkästi alas päin vievällä metsäpolulla. Ja vaikka purjehtiminen yleisimmin liitetään leppoisaan lipumiseen Lasse Mårtenson tahdissa, niin tuulen mukana pääsee halutessaan kyllä myös kovaa. Australialaisen Paul Larsenin pilotoima Vestas Sailrocket 2 -purjevene on äskettäin onnistunut koputtelamaan useita purjeella vetten päällä matkustamiseen liittyviä nopeusennätyksiä. Saavutettuihin nopeusennätyksiin kuuluvat 55,3 solmun (102 km/h) keskivauhti merimaililla, 59,4 solmun (110 km/h) keskivauhti 500 metrillä, sekä huima 64,8 solmun (120 km/h) saavuttu huippunopeus! Pistäkääpä tästä moottoriveneillänne paremmaksi!

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliKilpailu! Valitse paras herätystapa ja voita Philips Wake-Up Light herätysvalo!
Seuraava artikkeliKartalla kartta-applikaatioista (sponsoroitu artikkeli)

4 KOMMENTIT

  1. Vain aallottomiin olosuhteisiin tämä konsepti, avomerelle tällä ei ole turvallista lähteä.

    • Tuo sailrocket on käytännössä nopea veteen kaivautuvalla köli-foililla varustettu proa, jolla voi purjehtia vain yhdellä halssilla. Vastakäännöksestä voi proalla seilatessa vain haaveilla, proalla tehdään ”suntit”, mutta sailrocketilla ei sitäkään.

  2. Veneen kehityksestä löytyy, kiinnostava video youtubesta. Aikasempi kehitysversio lähti kirjaimellisesti lentoon noin 40 solmun nopeudessa. Henkilö vahingoilta vältyttiin.

  3. Allekirjottanut ei ole tainnu koskaan ajaa millään opel kadettia jännittävämmällä laitteella. Käy ajaan vaikka mikroautolla niin ei tunnu tuo lumilautailukaan enään miltään. Kelkalla ajo vois olla kans kokeilun arvonen! Tai lyöt sen lumilaudan siihen kelkan perään niin johan saat jännitystä elämään

Kommenttien lisääminen on estetty.