Polkupyörään myydään jos jonkinlaista valaistuselementtiä. Monesti pikkutehoiset irrotettavat järjestelmät ovat kuitenkin joiltain osin epätäydellisiä.

Tehokas tee-se-itse pyörävalo
Tehokas tee-se-itse pyörävalo

Tässä projektissa laitetaan pyörään kunnon valot. Eteen 20W iso ledi, 2 x 1,5W pienemmät ledit sekä taakse punaista led-nauhaa. Etuvaloa voidaan himmentää säätimestä ja muille valoille on kytkimet. Myös akkupatteristo rakennetaan itse.

Oheisella videolla projekti – Make this DIY Insanely Bright LED Bike Light for Cheap! (with LED Strips too):

Kokonaisuudessaan kaikki komponentit maksoivat n. 25 dollaria. Rakennusohjeet kaikkine yksityiskohtineen löytyvät sivuilta: Instructables – DIY Insanely Bright LED Bike Light With LED Strip Lighting (on a Budget).

Valojen asentamista
Valojen asentamista
Ohjainpaneeli
Ohjainpaneeli

Näppärä projekti, mutta pikkaisen hirvittää tuo itse koottu akkukenno. En ainakaan henkilökohtaisesti lähtisi tällaiseen toteuttamiseen koska mm. sade, pakkanen ja lumet/loskat ovat melkoinen riskitekijä tehokkaissa akuissa. Tuollainen voi pamahtaa sitten pyöräkellarissa…. Jos jotain muuta, niin onhan tuo myös aivan liian tehokas valaistus, joka todennäköisesti häikäisee vastaantulijan – pyörän, kävelijän tai auton. Mutta esimerkiksi jos harrastaa eräpyöräilyä, niin tällaisesta voisi olla paljon iloa.

Lähde: Instructables – DIY Insanely Bright LED Bike Light With LED Strip Lighting (on a Budget)

Edellinen artikkeliJuna-aseman pyörötaulu-tekniikalla toimiva Tetris-pelinäyttö ja matopeli
Seuraava artikkeliAutomaattinen aurinkoenergialla toimiva auton suojapeite