Kuvassa on kaikuluodattu kuva Titanicin hylystä. Kuvan pitkällisen muokkauksen ja tutkinnan perusteella nyt on voitu havaita että hylyn läheisyydessä on laivasta irrottuna materiaalia ja esineitä huomattavasti laajemmalla alueelle kuin mitä aikaisemmin ajateltiin. Tämä aines siis näkyy kuvassa täplinä.

Muuten kuvassa on Titanicin hylyn keulaosa, jossa näkyy kansirakenteet, masto, savupiippujen reiät sekä pääportaat sisältä. Aika jännä kuinka laiva edelleen kiinnostaa (myös itseä). Olisiko sitten syynä se, että hylky oli niin kauan löytämättä ja mysteerinen katoaminen loi myytin laivan ympärille. Nythän laiva pitäisi varmaan jo nostaa pohjasta, vai kuinka?

n

n

{democracy:257}

Lähteet: gizmodo.com, www.boingboing.net

Edellinen artikkeliLuuranko-skanneri tunnistaa terroristin n. 50 metrin päästä
Seuraava artikkeliKoala Indoor Faucet Connector tarjoaa helpon mahdollisuuden liittää vesiletku tavalliseen hanaan

8 KOMMENTIT

 1. Terse! Tästä tuli JIMiltä joku kaksosainen dokkari pari viikkoa sitten, missä ne etti kadonnutta pohjasuikaletta tuolta hylyn ympäristöstä. Ohjemassa todettiin sama minkä nämäkin kaikuluotaukset todistavat, eli rojua on vähän siellä sun täällä – tämän ei toki pitäisi tulla yllätyksenä, sillä laiva repesi keskeltä kahtia upotessaan ja sitä ennen sieltä oli lähteny koripallokentän kokoinen slaissi irti pohjasta.

  Joka tapauksessa Jykän kanssa samaa mieltä: Titanikki rulettaa ja jaksaa kiinnostaa. En kyl ymmärrä miten tää sen löytämisen vaikeus voi enää about alle nelikymppisiä liikuttaa. Kuitenkin oltu niin nuoria silloin kun se on löytyny, että itse ainakaan en vaahtosammuttimena noteerannut sen kummemmin titanicin löytymistä.

 2. Ikävä totuus on kuitenkin se että nostettaessa Titanic hajoaisi pieniksi kappaleiksi ja ruostepilveksi. Tosin parhaillaan laivaa ollaan kartoittamassa ja kuvaamassa HD kameroilla, ymmärtääkseni laiva myös ”skannataan” sisältäkin jotta siitä voidaan tehdä mahdollisimman hyvä 3D malli ennenkuin laiva lopullisesti hajoaa.

 3. @heikkinen
  Moni ihminen kuollut kotiinsa mutta silti talo myyty, purettu ja uusi rakennettu tilalle. Laivan hylkyhän se vain on. Kunnioittaa pitää kyllä tapausta mutta ei mennä nyt liiallisuuksiin.

 4. Mat: Kuolleet haudataankin hautausmaalle, eikä jätetä kuolin paikalle lojumaan. Hautarauha koskee ruumiin hautapaikkaa, eikä kuolipaikkaa- Onhan tässä nyt muutenkin hiukan eri asia kyseessä, kun hylyssä ja sen läheisyydessä on edelleen vähintään 1500 matkustajan ruumiit.

 5. Ihan dokumentin muodossa (mielestäni paras Titanic dokumentti: Ghosts Of The Abyss) vuonna 2001 James Cameronin tuotoksessa Titanicin hylkyä kuvattu HD:nä ja digitaalisilla stereovideokameroilla, joita käytettiin myöhemmin Avatar elokuvassa. Ilmeisesti Ballard kuvasi maailman ensimmäisellä digitaalisella videokameralla jo 1985 hylkyä. Titanica dokumentti sisältää myös hienoa kuvaa. Itse taisin nähdä sen ensimmäisen Ylen uutisten lähetyksen jossa uutisoitiin hylyn löytyneen ja näytettiin videokuvaa.

 6. Hyvä juttu! Kiinnostava laiva ja kiinnostava tarina. Itselläni on jonkin verran kirjallisuutta aiheesta ja ainahan tämä jaksaa kiehtoa. Mukavaa, että nyt saadaan uutta kuvamateriaalia ja tietoa laivasta.

  Nostaminenhan ei onnistuisi millään, eikä varmasti olisi onnistunut edes tuoreeltaan nykytekniikalla, sillä laivahan on porautunut ankkureitaan myöten pohjaan. Se kertoo jotain törmäyksen voimasta, jolla laiva pohjaan tömähti. Siitä huolimatta laivassa on paljon ehjiä lasiesineitä omilla paikoillaan 🙂

Kommenttien lisääminen on estetty.