Kuka muistaa vielä Total Recall -nimisen elokuvan? Minä. Siinä Marsiin matkustavat ihmiset kävelivät skannerin läpi joka näytti ihmisten luurangon ja aseet punaisena, jos niitä oli. Siitä leffasta on nyt tasan 20 vuotta. Marsissa ei olla vielä, mutta luuranko-skanneri on pian jonkin salaisen kaupan hyllyllä.

Nythän ollaan jo totuttu tekoälyohjelmistoihin jotka tunnistavat henkilöt kasvojen, verkkokalvojen sekä alaston-skannereiden perusteella. Näihin kaikkiin kuitenkin tarvitaan melko hyvä kontakti tunnistettavaan henkilöön. Luuranko-skanneri on huomattavasti tehokkaampi. Se voi analysoida ihmismassoja ja erotella näiden luurangot toisistaan. Tällöin jokaista ihmistä voidaan verrata erikseen samaan aikaan terroristiarkistoon. Ihmiset tunnistetaan luiden muodon sekä rakenteen ja luuvaurioiden perusteella pikaisesti.

Laitetta voidaan lisäksi käyttää muuallakin kuin lentokentillä ja huomaamatta jopa n. 50 metrin päästä. Näin voisi myös ajatella, että kohta kaikista kuvataan luuranko USAn lentoasemalla nykyisten sormenjälkien oton lisäksi. Ja jollei ole kuvattu, niin jälkeenpäin voidaan kaivaa röntgen-arkistoja, nekin kun ovat nykyään digitaalisessa muodossa kaikki. Onko tämä sitten enää turvallisuuden vuoksi vai silkkaa valvontaa?

Lähde: dvice.com

Edellinen artikkeliRobotti-pyörätuoli ohjaa itse itseään vieressä kulkevan henkilön rinnalla
Seuraava artikkeliTitanicin hylyn ympäristössä on havaittu paloja laivasta enemmän kuin mitä aiemmin uskottiin

9 KOMMENTIT

  1. Aikas pätevä tekniikka, jos siitä ei lähde mitään HAITALLISTA säteilyä kuten voisi helposti kuvitella.

  2. pitänee vetästä joku lyijyhaalari pääl seuraaval kerral ku menee usaan

  3. Ja mitenkähän turvallista tuo sitten on, kun jokainen vastaantulija säteilytetään ??

  4. Tiedä sitten tuosta luiden tiirailusta että katsooko isoveli tarvitsevansa sitä optiota yleisemmin. Sen sijaan on tullut ilmi että lentokenttien ja virastotalojen alastonkuvia on tallennettu merkittävässä mittakaavassa. Eli asianomaiset valehtelivat räikeästi kun väittivät ettei alastonkuvia tallenneta eikä niitä voida tulostaa. Suunnitelmissa on että näitä skannereita asennetaan katujen varsille jolloin voidaan pitää kirjaa ihmisten liikkeistä yleisemminkin. Lisäksi nämä alastonkuva-skannerit säteilevät todellisuudessa kymmeniä kertoja voimakkaammin kuin mitä alun perin valehdeltiin. Ajatelkaa kaikkia niitä alastonkuvia mm. lapsista ja ihmisten perheenjäsenistä ja kumppaneista mitä tallennetaan ja tulostetaan ties kenen silmien iloksi.

  5. Jos luiden skannaaminen ja todentaminen on näin nopeaa, miksi suomessa joutuu odottamaan röntgeniin pääsyä niinkin pitkään?

  6. Joo tämä olis todella hieno jos säteilyn määrä olis sopiva. Ainakin minun kohdallani olisi turvallisempi olo lentokentilläkin jos tuo olisi käytössä yleisesti…

  7. Tai vaikkapa mummon hamppu… Hehee. Nojoo asiaan, kyllähän tuo ihan näppärältä laitteelta vaikuttaa mikäli ei aiheuta ”kuvattavalle” henkilölle terveyshaittoja. Eihän se kovin mukavaa olisi, että kuvatulla ihmisellä olisikin kuvausta seuraavana päivänä kolmas käsi ja silmä. Hieno laite jos toimii.

Kommenttien lisääminen on estetty.