Kuka muistaa vielä Total Recall -nimisen elokuvan? Minä. Siinä Marsiin matkustavat ihmiset kävelivät skannerin läpi joka näytti ihmisten luurangon ja aseet punaisena, jos niitä oli. Siitä leffasta on nyt tasan 20 vuotta. Marsissa ei olla vielä, mutta luuranko-skanneri on pian jonkin salaisen kaupan hyllyllä.

Nythän ollaan jo totuttu tekoälyohjelmistoihin jotka tunnistavat henkilöt kasvojen, verkkokalvojen sekä alaston-skannereiden perusteella. Näihin kaikkiin kuitenkin tarvitaan melko hyvä kontakti tunnistettavaan henkilöön. Luuranko-skanneri on huomattavasti tehokkaampi. Se voi analysoida ihmismassoja ja erotella näiden luurangot toisistaan. Tällöin jokaista ihmistä voidaan verrata erikseen samaan aikaan terroristiarkistoon. Ihmiset tunnistetaan luiden muodon sekä rakenteen ja luuvaurioiden perusteella pikaisesti.

Laitetta voidaan lisäksi käyttää muuallakin kuin lentokentillä ja huomaamatta jopa n. 50 metrin päästä. Näin voisi myös ajatella, että kohta kaikista kuvataan luuranko USAn lentoasemalla nykyisten sormenjälkien oton lisäksi. Ja jollei ole kuvattu, niin jälkeenpäin voidaan kaivaa röntgen-arkistoja, nekin kun ovat nykyään digitaalisessa muodossa kaikki. Onko tämä sitten enää turvallisuuden vuoksi vai silkkaa valvontaa?

Lähde: dvice.com

Edellinen artikkeliRobotti-pyörätuoli ohjaa itse itseään vieressä kulkevan henkilön rinnalla
Seuraava artikkeliTitanicin hylyn ympäristössä on havaittu paloja laivasta enemmän kuin mitä aiemmin uskottiin