rozetkus-3d-out-20091109Jälleen kerran on luvassa keksintö, joka on hyvin yksinkertaisen oloinen, mutta silti pistää miettimään, että miksi vastaavaa ei olla keksitty aiemmin. Art Lebedevin Rozetkus 3D -pistorasia saattaa vaikuttaa ensivilkaisulta aivan tavalliselta pistorasialta – riippuen tietenkin siitä missä asennossa se on vilkaisun tapahtuessa – mitä se onkin, mutta se on myös jotain muuta.

On tilanteita, joissa ei tarvita niin paljoa pistorasioita. Kun kannettava tietokone on seinässä esimerkiksi. Kun kaveriksi tuodaan ulkoinen kovelevy virtalähteineen ja kännykän laturi, joudutaan käyttämään jatkojohtoa, mikäli ei ole ylimääräisiä pistokepaikkoja seinässä.

Rozetkus 3D:llä asiat ovat toisin. Sen kun painetaan pistokkeen ylälaidassa olevaa nappulaa, niin saat vapaaksi neljä sähköpistoketta edessä olevan lisäksi. Sekä ylä- että alapuolella on sähköpistokepaikat kuten myös molemmilla sivuilla. Ikävä kyllä ainoastaan seinän suuntainen pistokepaikka on maadoitettu.

Rozetkus 3D on siis erittäin kompakti ja siisti viisipaikkainen sähköpistorasia. Etummaisen pistokepaikan sininen reunus tekee siitä myös hienon ja tyylikkään näköisen. Ennen kaikkea mahtava keksintö paikkoihin, joissa johdot ovat koko ajan näkyvillä ja ylimääräisiä jatkojohtoja ei haluta pitää koko ajan valmiina odottamaan mahdollisia ylimääräisiä sähköpistokkeita.

Oma elektroniikkanurkkaukseni on muutenkin kuin pommin jäljiltä ja kaikki elektroniikka on melko vankasti ankkuroitu siihen, mihin on, joten itse en tällaiselle juurikaan käyttöä löytäisi. Jatkuva pistorasiapula on kuitenkin tuttu tunne, koska kaikki jatkojohdonkin paikat ovat aina varattuja, eikä vapaita löydy kuin korkeintaan yksi. Siihen kun laittaa kännykän laturin, niin mihinkä laittaa akkuparistojen laturin? Rozetkus 3D tuntuu tarjoavan jonkinmoista ratkaisua tähän, koska se pitää piilossa ylimääräiset pistokkeet, jotka ovat vedettävissä esiin tarpeen vaatiessa.

(Engadgetin kautta)

Edellinen artikkeliLiittomukit kulkevat porukassa
Seuraava artikkeliDesign Q esittelee uudenlaisia ratkaisuja lentokoneen matkustamoon