BusinessFLEX2-600x400

Seating-Concept-high-res-600x400

Jos tiettyihin lähteisiin ja niiden esittelemiin trendeihin on uskomista, niin tulevaisuuden lentokoneissa matkustetaan tämän tyyppisissä tiloissa. Ja eihän kyse välttämättä ole edes uusista koneista vaan vanhojen sisustus voidaan laittaa kokonaan uusiksi. Design Q ottaa vaikutteita turistiluokkaan armeijan lentokoneista ja istuttaa matkustajat käytävien sivuille kasvotusten. Busseissa ja junissa tämä onkin jo useassa maassa tuttu järjestely, joten miksei sitä voisi soveltaa lentoliikenteeseen.

Bisnesluokassa hyödynnetään kerrossänkyjä ja -istuimia siten että tilan jokainen neliö otetaan tehokäyttöön. Rungon korkeampaan keskikohtaan mahtuu sängyt ja sivuilla yksittäiset istuimet. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös lastaamisen tehokkuuteen, ja nämä uudet matkustamomallit saadaan nopeammin täyteen ja tyhjäksi. Lisäksi niiden rakentaminen tulee halvemmaksi kuin perinteisten mallien.

Toisaalta nämä uudenlaiset matkustamot on suunniteltu alle 80 minuutin lennoille, joten tämä tietenkin rajaa markkinoita. Toisaalta näkisin, että jotkut pidemmällekin matkaavat voisivat hyvinkin tinkiä matkustamon tilasta, jos se näkyisi lipun hinnassa. Lentoliikenne tuntuu olevan jonkinlaisessa murroksessa.

Lähde: www.smh.com.au (via www.bornrich.org)

Edellinen artikkeliRozetkus 3D on erilainen pistorasia
Seuraava artikkeliVisuaalista musiikkia