E-kirjojen lukulaitteita valmistava yhtiö Interead tunnetaan Cool-er -nimisestä lukulaitteestaan joka ponnahti Yhdysvalloissa myyntilistojen toiseksi lyhyessä ajassa valttikortteinaan keveys, tyylikäs ulkoasu, laaja kirjavalikoima sekä halpa hinta.

Nyt yhtiö on kertonut suunnittelevansa uutta versiota laitteestaan, jossa tulee olemaan kosketunäyttö, langaton 3g yhteys, sekä värinäyttö. Värinäyttö olisi lukulaitteiden saralla mullistava uudistus, sillä Amazonin toimitusjohtajalta Jeff Bezosilta kysyttäessä tulevista Kindle malleista totesi hän värinäyttötekniikan olevan vielä niin lapsenkengissään, ettei se tule olemaan myyntikunnossa vielä vuosiin.

Värillisen kosketusnäytön, pienen koon sekä halvan hinnan mahduttamisesta yhteen pakettiin tulee varmasti olemaan tekniikankin puolesta perin hankalaa, mutta yhtiö on osoittanut aikaisemminkin omaavansa korkeaa tekniikan osaamista.

Laitteen strategisia mittoja yhtiö ei ole vielä julkistanut, mutta yhtiön toimitusjohtaja Neil Jones lupailee laitteesta lisää tietoa saatavan ensi vuoden tammikuun CES-messuilta.

Lähde: electricpig.co.uk

Edellinen artikkeliWolfensteinin paluu
Seuraava artikkeliGloPos’ – tarkkaa paikannusta ilman GPS-laitteita, puhelinmastoja tai lisäosia.

6 KOMMENTIT

 1. Kyllä mä edelleen suosin ihan oikeita kirjoja. Vaikka tohon voisi ostaa halvalla tai kepulikonstein hankkia luettavaa nii silti tahdon kirjan koristamaan hyllyäni kun olen sen lukenut.

 2. joo kyllä kirjahyllyssä pitää kirjoja olla eikä tyhjillä hyllyillä tuommosta vehettä

 3. En ole kokeillut tuollaista, joten en varmaankaan voi laukoa mielipiteitäni, mutta samaa mieltä edellisten kanssa; eli kirjoja hyllyillä pitää olla. Uskoisin myös tuollaisen käyttäminen olevan kamalaa verrattuna oikeisiin kirjoihin.

  Tosin kiinnoistaisi kokeilla.

 4. Tuollainen kiinnostaisi kyllä, vaikka pidän myös oikeiden kirjojen täyttämää kirjahyllyä visuaalisesti miellyttävänä.

  Ihmetyttää vain, että mikä hitto noissa oikeen maksaa, kun nuo ovat pitkälti vain kevennettyjä ja karsittuja miniläppäreitä, mutta hinta on silti samaa luokkaa. Eikös tuon E-paperinkin pitäisi nykyään olla suhteellisen halpaa tekniikkaa?

 5. Elektroniikassa on siltä hassusti käänteinen kysynän ja tarjonnan laki, että mitä enemmän tavaraa valmistetaan sitä halvempaa se on, e-kirjoja valmistetaan pieniä eriä ja siksi valmistuskustannukset ovat suuremmat.

  Itselläni on bebook sähkökirja ja virrankulutus tuolla e-ink tekniikalla on olematon (e-ink näyttö on siltä jännä että kuluttaa virtaa käytännössä vain sivunvaihdossa kun kuva muuttuu), kirjaa ei tosiaankaan tarvitse ladata kovin usein, muistaakseni valmistaja lupaa jotain 2000 sivunvaihtoa yhdellä latauksella ja mielestäni pitää kyllä paikkansa. Tuossa coolerissa luvattu värinäyttö ei siis ole e-ink, joten pelkäänpä että kyseessä on perus virtarohmu lcd-näyttö joten lukukokemukset taitaa jäädä lyhkäisiksi.

 6. Käytettävyyden kannaltahan hieno juttu näissä on, että kontrasi vastaa lähes täysin sanomalehtipaperia, eikä näyttö vilku samalla tavalla, kuin perinteiset lcd-näytöt. Näin lukijan silmät eivät siis rasitu siten, kuin esimerkiksi tietokoneen ruudulta juttuja lukiessa.

  Kallis hinta on varmasti teknologian nuoren iän tuomaa premiumia. Esimerkiksi tietokonevalmistaja Asuksen kuitenkin jo huhutaan tuovan ennen vuodenvaihdetta markkinoille omansa, alle 100 dollarin ekirjalukija. Kyllä nämä siis kohta halpenevat, kun vielä vähän malttaa vartoilla.

Kommenttien lisääminen on estetty.