tiny_vga_display-thumb-550x144-19366[1]

Vaikka matkapuhelinten ja muiden taskuun mahtuvien laitteiden näytöt ovat tänä päivänä tarkkuudeltaan jo varsin kelvollisia esimerkiksi mukavaan videoiden katseluun, on pikkunäyttöjen resoluutiossa vielä selvästi varaa parantaa. Viimeisimpänä merkittävänä saavutuksena pienten näyttöjen maailmassa valmistaja nimeltään Kopin on onnistunut ahtamaan VGA-resoluutioisen (640×480 pikseliä)  näytön halkaisijaltaan ainoastaan 6,9 millimetriä kokoiselle ruudulle. Yrityksen edustajan mukaan saavutus on mainio välietappi yhtiön tavoitteelle, onnistua valmistamaan 2048 x 2048 pikselin resoluutioon yltävä näyttö, postimerkkiä pienempään kokoon.

Jos tämän kokoiselle ruudulle on vaikea mieltää hyötykäyttöä matkapuhelimen näyttönä, niin kenties vastaavalla teknologialla voidaan lähitulevaisuudessa toteuttaa esimerkiksi äärimmäisen tarkkoja videosilmikoita, tuoden vaikkapa kolmiulotteiset full-hd elokuvat Vuzix-tyylisten katselulasien ruuduille.

Kautta: dvice.com

Edellinen artikkeliKingston DataTraveler 200 on 128Gt:n muistitikku
Seuraava artikkeliKaupunki-leiriytymistä

1 KOMMENTTI

 1. no lol 😀 ”Kopin says the new screen is a stepping stone on the way to creating a screen with 2,048 x 2,048-pixel resolution the size of a postage stamp. Which should excite all the mosquitoes who ever wanted an HDTV.”

 2. Jes.

  Nyt saadaan pienosrautatie-matkaajille näkymään aikataulutiedot digitaalisesti 😉

 3. Ja toisaalta se, että tällä hetkellä ei oo oikein ideoita mihin tuollaista hd-postimerkkiä voisi käyttää, ei tarkoita etteikö niitä ideoita löytyis pilvin pimein 10 vuoden päästä.

  Moniko osas 3210:lla ekoja tekstareita naputellessaan aavistaa kameran, bluetoothit, karttapalvelut, gps:n (puhelimessa), sähköpostit, mp3-soittoäänet ynnämuut lelut? =)

 4. Tuollaisesta voidaan myös valmistaa todella pieniä ja tarkkoja projektoreita. Siis, jos tuo on lcd tekniikalla valmistettu.

  Tosin se laser tekniikka on parempi koska sitä ei tarvitse tarkentaa, vaan se on joka paikkaan tarkka.

 5. Mun mielestä kyllä aika turha, ainakin vga laatuisena, ei vgata viitti videosilmikollakaan katsoa.