Kingston DataTraveler 200 on 128GB muistitikku

Viimeinkin alkaa olla muistitikuissa tarpeeksi muistia. Kingston on esitellyt uuden muistitikku-lippulaivansa: DataTraveler 200, 128Gt:n muistin. Samaista mallia on myös 32Gt:n ja 64Gt:n kokoisena, jos 546 dollarin hinta tuntuu turhan suurelta. Onhan se kuitenkin jo tietokoneen hinta. Toisaalta tikulla on viiden vuoden takuu, joten se kestänee kauemmin kuin perus-läppärit. Tai jos ei kestä, saa uuden tilalle. Varmuuskopioita muistitikuilla ei tietenkään kannata pitää.

Mukana tulee myös salasana-turvaohjelma Windowsille. On se kyllä hemmetin paljon muistia pienessä tikussa. 128 giga riittäisi jo melkoisen hyvin vaikkapa tietokoneen ”kovalevyksi”. Jäämme odottamaan usb v3:a.

Lähde: www.crunchgear.com

Edellinen artikkeliVäärät GPS-koordinaatit tuhosivat talon
Seuraava artikkeliMaailman pienin VGA-näyttö on sormen kynttä pienempi

1 KOMMENTTI

 1. Ihan kivastihan tuossa on tuota tilaa. Milloinhan tulee suomeen noita myyntiin ?

 2. ”kuusnelonen on paremman värinen kyllä”

  HÖH, mistä tiedät kun tuo 128 malli on työnnetty kasaan, ethän edes näe sen väriä!!!

 3. ”HÖH, mistä tiedät kun tuo 128 malli on työnnetty kasaan, ethän edes näe sen väriä!!!”

  Netin ihmeellinen maailma paljasti sen olevan kokonaan musta; ei siihen kovin ihmeellisiä googletustaitoja tarvittu.

  [edit] Ja joku oli jo fiksumpi ja katsoi sen siitä perästä. 🙂

 4. Onko tuon hintaisessa muistitikussa nyt mitään järkeä, ainakaan tuohon hintaan, sillä sadalla eurolla saa jo yhden teratavun kiintolevyjä…

 5. Ei luultavasti kelpaisi kovalevyksi. Itselläni on ollut 64 gigan tikku ja siinä muisti oli 4 gigan lohkoissa joten sen suurempia tiedostoja ei voinut käyttää. Ja koska noitten koot ei oo ”pyöreitä” lukuja olettaisin että näissä on sama juttu.

 6. Ei se muisti missään ”lohkoissa” ole (tai on jos tarkkoja ollaan, mutta piirin sisäinen toteutus ei vaikuta tiedoston maksimikokoon). Se tiedoston maksimikokoraja tulee tiedostojärjestelmästä, jota voi kyllä vaihtaa. FAT32:lla maksimi on 4 gigaa, esim. NTFS:llä vastaavaa rajoitusta ei ole (tai siis raja on huomattavan paljon suurempi).

 7. Kyllähän nyt kaikki (ainakin) 8 gigasesta ja isommasta muistitikusta saapi ntfs:n ei tartte minkää fatin kanssa tapella. Tarvitsee vain pienen kikkailun windowssista.

 8. Kannattaa pitää muuten mielessä, että NTFS ei pelitä Macissä. Fat32 toimii. Tietääkö joku muuten olisko joku formaatti missä sais pc:llä tehtyä sekä macissä että pc:ssä toimivan yli 4 gigan lohkojen tiedostojärjestelmän.

 9. Mielummin ostaisin kyllä jonkun pienen taskukovalevyn, vaikkei olekkaan läheskään yhtä kestävä, saa ainakin paljon enemmän tilaa hintaansa nähden.

 10. Nyt fiksuimmat huomaa yhdistellä idean NTFS formatoidusta 128Gt:n tikusta ja USB v3:sta, mikä myös alkuperäisessä artikkelissa mainitaan.

  Liekö tällöin vielä hidas kovalevykäytössä?

 11. Entäs jos tuo olisi NTFS formatoitu ja käyttäisi paljon nopeampaa FireWire liitäntää?

 12. Olen Toukan kanssa samaa mieltä, että turhan kallis ku saa satasella teran kovon.

 13. Vastahan siitä oli täälläkin juttua 64 gigan tikusta ja nyt jo 128.

  Kaks vuotta eteenpäin ja mitäs sitten..

 14. ”Kaks vuotta eteenpäin ja mitäs sitten..”
  Puhumme sitten teratavun tikuista joita saa lähikaupoista.

 15. Viisi vuotta siten 128 _MB_:n tikku maksoi noin sata eukkia. Tämä on fakta. Kahden gigan tikkuja ei ole alle satkulla saanut kuin pari vuotta, jos sitäkään.

  Menee aika naurettavaksi jo nämä kovalevyt ja muistitikut. Teran kovoja saa satasella ja kohta sadan gigan muistitikkuja parilla kympillä. Voidaan vain spekuloida missä ollaan 2015 jos kehitys jatkuu tätä vauhtia.

 16. @ jee

  Kyllä tuon pystyy formatoimaan NTFS, jos kyseessä on normaali USB-tikku.

  Formatoin oman 8GB tikunkin.