Skypen perustajien vajaat pari vuotta sitten lanseeraama videopalvelu nimeltään Joost ei ole onnistunut vastaamaan palvelulle asetettuihin odotuksiin. Pettymyksistä huolimatta Joost on päättänyt yrittää uutta tulemista lanseeramalla version videopalvelustaan iPhone-sovelluksena.

Sovelluksen avulla on mahdollista katsella suoraan videopalvelusta elokuvia, musiikkivideoita, sarjoja ja dokumentteja suoraan verkosta lataamalla. Nopeiden kokeilujen perusteella sovellus toimii jouhevasti ja kiinnostavaa katsottavaa löytyy helposti ajat tappamiseksi vaikkapa bussia odotellessa.

Videovalikoimasta löytyy esimerkiksi klassikkopiirrettyjä, kuten Transformers ja Kasper kummitus. Elokuvien puolelta on valittavissa vaikkapa vanhoja länkkäreitä tai Bruce Lee pätkiä. Dokumenteissä löytyy vaikkapa katselmus kummallisesta pohjoisesta maasta, jossa ihmiset ratkovat paremmuuttaan kännykän pituusheittokilpailuissa.

Ensivaikutelmien perusteella sovellus vaikuttaa pätevältä sisältölähteeltä. Varsinkin kun sovellus ja kaikki sisältö on ilmaista, ei valitettavaa löydy. Puutteena mainittakoon, että videoita on toistaiseksi mahdollista katsella ainoastaan W-LAN verkon ylitse, eli 3G tai EDGE verkko eivät auta. Odotellaan siis parannusta sovellukseen tältä osin.

Paras (joskin maksullinen) videopalvelu iPhonelle on edelleen ehdottomasti TVkaista, jonka avulla koko kotimaan televisiovalikoiman saa katseltaviksi puhelimen näytölle. Toivotaan vielä että TVkaistalla saisivat päivitettyä palvelun käyttöliittymän vähän siedettävämmälle tasolle lähitulevaisuudessa.

Sovellus löytyy arvatenkin ladattavaksi Applen App Storesta.

Edellinen artikkeliHumveen uusi hunajakenno-rengas on luodinkestävä
Seuraava artikkeliJästihuispaus on suosittu urheilulaji Yhdysvaltojen yliopistopiireissä