Evan Roth (kotisivu) on toteuttanut useita erilaisia mm. yhteiskunnallisesti kantaa ottavia taideprojekteja. Hilavitkuttimessa esiteltiin Jyrkin toimesta jokin aika sitten Amerikan lippu -usb-muistomerkki, joka kuuluu Evanin repertuaariin.

Nyt Evan etsii henkilöä, jolla olisi pääsy röntgenlaitteeseen, jotta hän voisi testata uutta ”carry on” -viestintäkeinoaan. Yksinkertaisesti nerokkaassa ideassa on laittaa metallilevy matkalaukkuun tai käsimatkatavaroihin. Metallilevyssä on sapluunan muodossa viesti tullivirkailijalle. Nerokas taiteellisessa mielessä, mutta vähemmän nerokas se, joka haluaa kokeilla tällaista todellisessa tilanteessa!

Ainakaan itsellä ei olisi pokkaa raahata tuollaista Helsinki-Vantaalle ja viedä läpivalaisuun. Vaikka ei se valvonta taida nykyään aivan yhtä tarkkaa olla kuin jokunen vuosi sitten. Tosin kesällä matkustaessani matkatavaroistani oli poistettu sytkäri. Se oli yllätys! Laukkuun oli jätetty lappu, jossa kerrottiin, että sytytin oli takavarikoitu.

Lähde: blog.makezine.com

Edellinen artikkeliJapanilainen yritys esittelee turvatyynyn vanhuksille
Seuraava artikkeliHeated Traction Mats – lämpiävät matot pitävät lumilapion autotallissa

9 KOMMENTIT

 1. Ruumaan menneessä laukussa ei saanut olla sytkäri? Luulivat sua joksikin kirkonpolttajaksi:)

 2. Sehän on nykyyän laitonta tuoda koneeseen nesteitä, kuten juomapulloja tai sytkäreitä.

 3. Nesteitä saa viedä koneeseen desin verran. Esim saippuan ja shampoon saa ottaa, kunhan niitä on yhteensä alle desi (siksi monet kosmetiikka ym firmat tekevät 50ml matkapakkauksia tuotteistaan, 50ml saippua+50ml shampoo=1desi). Sykärissä nestettä on alle desi, se vaan on helposti syttyvää ja korkean paineen alaisena, joten sitä ei saa viedä koneeseen. Ruumassa ilmanpaine laskee lennon aikana joten sytkä saattaisi tyhjentyä tai jopa räjähtää.

  Itse ideaan: Lyijy voisi olla tuohon pätevin metalli, sillä se estää säteilyä aika tehokkaasti. Röntgenkuvan ajaksi turhan röntgenaltistuksen estämiseksi käytettävät levyt, liivit, liinat yms ovat lyijytäytteisiä.

 4. Höpisette taas mitä sattuu. Nesteitä saa viedä enemmänkin: ”Nesteitä saa olla käsimatkatavaroissa korkeintaan 100 ml pakkauksissa, joiden on mahduttava korkeintaan 1 litran kokoiseen läpinäkyvään ja suljettavaan muovipussiin. Muovipussi on esitettävä erikseen turvatarkastuksessa.” (www.finnair.fi etc.)

  Sytkärin saa taas ottaa mukaan osalle lennoista (kielletyissä oli ainakin USA ja Kiina) mutta se pitää olla yllä (eli taskussa).

  Ja itse ideahan toimii kunnolla vain 1 tapauksessa kuudesta, neljä muuta jää sivuttain ja yksi on takaapäin 🙂

 5. Ei se ole tulli joka lentokentillä läpivalaisee, joten tullivirkailijoille tarkoitetut viestit kannattaa suunnata jollain muulla tavalla.

Kommenttien lisääminen on estetty.