Näin rakennetaan MONOLIITTI, tee-se-itse — video (arvoitus ratkesi.)

Maailmalle on ilmestynyt sinne sun tänne metallisia monoliitteja, jotka muistuttavat hieman Stanley Kubrickin Avaruusseikkailu 2001 -elokuvassa esiintynyttä rakennelmaa. Tässä elokuvassa musta monoliitti ilmaantui tyhjästä ja apinoiden koskettua siihen, ne oppivat käyttämään työkaluja. Eli kyseessä oli jonkinlainen tajuntaa laajentava objekti. Ja toinen monoliitti löytyi Kuusta. (Klipit elokuvasta artikkelin lopussa.)

Monoliitti työn alla
Monoliitti työn alla

Moni on varmasti pohtinut että mitäs nämä nyt ilmestyneet monoliitit ovat ja mistä ne ovat tulleet. Selityksiä voi olla jos jonkinlaisia, mutta eiköhän se yksinkertainen ole, että joku on sen valmistanut ja vienyt paikoilleen. Nykymaailmassa ei ole mitenkään vaikeaa tehdä tuollaista globaalia projektia pitämällä yhteyttä esim. internetin keskustelutyökalujen kautta.

2001: A SPACE ODYSSEY, 1968
2001: A SPACE ODYSSEY, 1968

Monoliitin symbolinen arvo on joka tapauksessa suuri, juuri tuon elokuvan perusteella. Tässä olisikin hyvä tilaisuus metallityötilat omistaville tehdä vaikkapa takapihalleen tuo tietoisuuden kasvamisen symboli. Itse tekisin ehdottomasti jos olisi mahdollisuus, sen verran osaa hitsata ja käyttää kulkahiomakonetta :D.

Oheisella videolla valmistetaan monoliitti – HOW TO BUILD A MONOLITH – DIY:

Tällä videolla monoliittityöryhmä esittelee projektia – Why did I build Monoliths all around the World?:

Monoliitti UTAHissa
Monoliitti UTAHissa

Tämähän oli siitäkin ihan hauska juttu, että monet lehdet lähettivät tutkijoita tutkimaan monoliitteja. Mm. Savonlinnan monumentti tunnistettiin tutkijan toimesta ihmisen tekemäksi, ks. Mystinen monoliitti ilmestyi nyt Savonlinnaan (IS 10.12.).

Why did I build Monoliths all around the World?
Why did I build Monoliths all around the World?

Kyllä vain täytyy sanoa vielä, että olihan tuo hieno projekti.

2001: A Space Odyssey – The Dawn of Man:

2001: A Space Odyssey – The Monolith On The Moon:

Lähde: Youtube – Nate Nelson – HOW TO BUILD A MONOLITH – DIY