Japanissa on paljon vanhoja ihmisiä. Yli 65-vuotiaita on 21,5 prosenttia. Ja vanhoilla ihmisillä on suurempi riksi loukkaantua kaatuessaan. Siksipä on japanilainen yritys kehittänyt ilmatyynyn pehmentämään kaatumista.

1,1 kilogrammaa painava paketti laitetaan repunlailla selkään. Kun paketin anturit havaitseavat, että kohta kaatuu, siitä 1/10 sekunnin päästä kaksi ilmatyynyä täytyy 15 litralla ilmaa ja suojaavat sekä niskaa että selkää. Samantyyppisiä tyrvatyynyjä on liikenteessä myös moottoripyöräilijöille, kuten kuvasta näkyy.

Hintaa suojavarusteella on 950 euroa. Lienee pieni raha kivun ja säryn tilalle! Ja täytyy kyllä sanoa, että joskus voisi jollekin humalaisellekin tuollaisen laittaa selkään!

Uutta tietoa ja kuvia löytyy osoitteesta: www.dailymail.co.uk

Lähteet: www.engadget.com, www.physorg.com

Edellinen artikkeliI-MU Vibro Speaker tekee mistä tahansa pinnasta kaiuttimen
Seuraava artikkeliHenkilökohtainen viesti tullin röntgenlaitteen käyttäjälle

16 KOMMENTIT

 1. vielä 2 tyynyä kylkiin suojaamaan lonkkamurtumilta niin tämähän on sen jälkeen täydellinen laite! voisi pistää myös pyöräilijöiden asuihin. ehdottomasti 5/5 ideasta, 3/5 toteutuksesta koska lonkat on unohdettu. Vielä vähän pienentää ja sisällyttää paitaan tai takkiin että voi käyttää myös kotona.

 2. 1K eur pieni raha? Kenelle? Varakkaille ehkä, mutta ei edes keskiluokalle, vähävaraisista puhumattakaan. vahinkoihin verrattuna pieni raha, mutta ei ihmisten tuloihin verrattuna.

  Humalaisista viis, omapahan on valintansa juopotella, mutta monelle muulle ihmisryhmälle olisi hyödyllinen turvavaruste.

 3. Kyllähän tuossa valtio säästäisi jos altteimmat saisivat moiset kääyttöönsä.

  Ei niin rikas ”Humalaisista viis, omapahan on valintansa juopotella”

  No olipa ikävästi sanottu, toisaalta, tuollaistahan sitä raittiusintoilijoiden suusta on totuttu kuulemaan.

 4. Lonkkaleikkaushan maksaa kymppitonnin. Käsien luitakaan ei alle kymppitonnilla kovin monta paikata. Tonni on sellainen hinta että kelan kannattaa hankkia tuollainen jokaiselle riski-ikää lähentyvälle henkilölle.

 5. Itsellä kävi aivan sama mielessä kui pelletillä.
  Tämä olisi aivan loistava väline myös kaksipyöräisille kuskeille pienellä hioimisella.
  ”voisi pistää myös pyöräilijöiden asuihin. ehdottomasti 5/5 ideasta”

 6. Erittäin hyvä idea moottoripyöräiliöille (parempi kuin stongasta tuleva airbag). Vielä kun saadaan kunnon kulutuskestävyys, ettei ole heti rikki kun osuu asfalttiin. Uudelleen täyttö olisi hyvä asia, saisi kulujakin pienemmäksi.

 7. ”Erittäin hyvä idea moottoripyöräiliöille (parempi kuin stongasta tuleva airbag). Vielä kun saadaan kunnon kulutuskestävyys, ettei ole heti rikki kun osuu asfalttiin. Uudelleen täyttö olisi hyvä asia, saisi kulujakin pienemmäksi.”

  Eiköhän tuo kuvassa oleva ole just moottoripyöröilijöille ajovarustuksesta päätellen. Taitavat olla MotoGP:ssä jo pakollisia nämä turvatyyny puvut.

 8. ”No silloin otetaan käsillä vastaan” ja sitten murtuu vanhusten ranteet.

  Ja tuo 1k euroa on kova raha eläkkeellä oleville

 9. Ihan hyv, mutta tyynyjä tarvitsee enemmän. Voisi samantien olla sellainen sumopallo täyttyessään. Ei olisi väliä mihin suuntaan kaatuu, vetääkö portaat alas tms. 😀

 10. Taaksepäin kaatuessakin ”kokemattomat” ottaa käsillä vastaan, ei ainakaan kaadu suoraa pää edellä.

 11. Taaksepäin kaatuessakin ”kokemattomat” ottaa käsillä vastaan, ei ainakaan kaadu suoraa pää edellä.

Kommenttien lisääminen on estetty.