Japanissa on paljon vanhoja ihmisiä. Yli 65-vuotiaita on 21,5 prosenttia. Ja vanhoilla ihmisillä on suurempi riksi loukkaantua kaatuessaan. Siksipä on japanilainen yritys kehittänyt ilmatyynyn pehmentämään kaatumista.

1,1 kilogrammaa painava paketti laitetaan repunlailla selkään. Kun paketin anturit havaitseavat, että kohta kaatuu, siitä 1/10 sekunnin päästä kaksi ilmatyynyä täytyy 15 litralla ilmaa ja suojaavat sekä niskaa että selkää. Samantyyppisiä tyrvatyynyjä on liikenteessä myös moottoripyöräilijöille, kuten kuvasta näkyy.

Hintaa suojavarusteella on 950 euroa. Lienee pieni raha kivun ja säryn tilalle! Ja täytyy kyllä sanoa, että joskus voisi jollekin humalaisellekin tuollaisen laittaa selkään!

Uutta tietoa ja kuvia löytyy osoitteesta: www.dailymail.co.uk

Lähteet: www.engadget.com, www.physorg.com

Edellinen artikkeliI-MU Vibro Speaker tekee mistä tahansa pinnasta kaiuttimen
Seuraava artikkeliHenkilökohtainen viesti tullin röntgenlaitteen käyttäjälle