Onhan se nähty, että kun kunnolla on pakkasta, niin isoissa kaupungeissa kuten Helsingissä olevat lämmitetyt kadut ovat kuivan sijasta loskaisia. Tehot eivät siis riitä! Nyt olisi tarjolla lämpiävä matto omalle pihatielle, ettei sitten tarvitsisi sitä lumilapiota käyttää. Idea on melkoisen hieno. Kenties hieman hintavaa touhua kuitenkin, nimittäin 1099-1699 dollaria / matto!

Myyjän sivuilla kerrotaan myös sähkönkulutuksesta, tosin Amerikan valuutalla Amerikassa. Siellä yhden tunnin käyttö kerryttää sähkölaskua n. 0,15 dollarilla. Lumisena päivänä siis 4-6 tuntia sulattamiseen kustantaa n. 0,60 – 0,90 dollaria. Matto sulattaa lunta kaksi tuumaa tunnissa. Saatavana on kahta eri leveyttä, 60 ja 90 cm. Pituuksia on 4,5 – 7,6 metriä.

Toimisikohan Suomessa.

Lähde: www.frontgate.com

Edellinen artikkeliHenkilökohtainen viesti tullin röntgenlaitteen käyttäjälle
Seuraava artikkeliOmalaatuisia ”My Little Pony” modauksia

19 KOMMENTIT

 1. Ihme kusetusta kun käyttökustannukset kerrotaan rahassa.. Se ei ainakaan minussa herätä luottamusta samassa määrin kuin jos kerrottaisiin teho, tai keskimääräinen tehonkulutus, jonka perusteella jokainen voisi sitten tehdä tarkemmat päätelmät oman alueensa ja sähköyhtiönsä hinnoittelun perusteella.. Jokatapauksessa lumen sulattaminen vaatii sähköä melkoiset määrät. Ihan fysiikan perusteella. Kilo -15asteista lunta vaatii kilowattitunnin poikineen muuttuakseen yli 0asteiseksi vedeksi..

 2. Hyvin toimivat Suomessakin. Vastaavia on käytössä ainakin avantouintipaikoissa, kuten Sauna Seurassa Lauttasaaressa ja Rauhaniemessä Tampereella. Näissä paikoissa matto on turvallisuustekijä, omakotipihalla puolestaan tuhlausta.

 3. 87-vuotias isoäitini voisi olla aivan toistamieltä tuosta ”omakotipihalla puolestaan tuhlausta” asiasta. Lonkkaleikkaus vs Heated Traction Mats. Hmmmm…

 4. Viimetalven lumitilanteen perusteella jaksan tehdä kyllä olemattomat lumityötkin.

 5. 87-vuotiaan isoäidin lastenlasten tulisi luoda lumi isoäidin pihamaalta niin tälläistä mattoa ei tarvittaisi.

  Technology vs. humanity? hmmmm..

 6. Jos lastenlapsi ajaa joka päivä 200-300 km citymasturillaan auramaan lunta isoäidin pihalta, silloin se vasta maailma pelastuu…

 7. Technology vs. humanity? hmmmm..

  Samaa mieltä… :/
  87-vuotias isoäiti voisi mennä vaikka kysymään naapurin poikaa taskurahapalkkaa vastaan lapioimaan ne lumet?
  Muutenkaan mitään lunta enää tule elikkä huhheijaa, viis lonkkaleikkauksista!

 8. Mitä lienee naapurinpojan työnjälki? Liukkaintahan talvella on tamppaantunut ja lievästi jäätynyt kiinteä massa asfaltin pinnassa. Jos lunta ei luo kunnolla semmoinen siihen jää. Ja se ei kuulemma tee kovin hyvää 87v isoäidin lonkille.

  Tuommoinen matonpätkä olisi loistava ostos juuri tämmöiselle henkilölle. Tai sitten sikarikkaalle 🙂

 9. ^^ mutta jos sähkö tekee halvemmalla ku naapurin poika?

  No sitten voi miettiä kumpi tekee ekologisemmin 🙂

  naapurinpojan työnjäjen laatu vaikuttaa tietysti myös palkan suuruuteen, eli huonosti tehdystä työstä kehno palkka niin eiköhän sitä motivaatiota ala löytyä. Ja jos ei niin sitten toinen naapurinpoika tilalle!

 10. Se on turha pidätellä, kun paska on jo housuissa. Tällä tarkoittaen sitä, että kun se mummo kerrankin siihen kömmähtää, niin se on jämpti.

  Kyseinen matto poistaa ihmistekijän mummon päänvaivoista, ja mummo saa lähdettyä ulos vaikka naapurinkersa olisi lähtenyt etelään biletysreissulle. Siinä vaiheessa ei ekologia paljon paina, kun ulos pitäisi päästä postia hakemaan.

  Hyväkään naapurinpoika ei saa yhtä turvallista jälkeä, mitä lämmittyvä kitkamatto saa aikaan. Paitsi tilanteessa, jossa maton päälle on kertynyt metrin kinos 🙂 Matto olisi kyllä ehdoton pakkohankinta vanhainkotien siirtymäreiteille.

 11. Eipä tuo sähkön puolesta kovin kallista ole, jos miettii että sähkö on Amerikassa kalliimpaa kuin Suomessa.

 12. > mutta jos sähkö tekee halvemmalla ku naapurin poika?

  Mutta toisaalta maton hinnalla saa monta lumilapiota ja naapurin pojan lapiointikertaa.

 13. Hah, käsititte kaikki väärin tuon ”technology vs. humanity” vertauksen.

  On helppoa laittaa mummolle tuommonen pihamaalle ja unohtaa se sinne mökkiinsä.

  Arvatkaapa kumpaa se mummo arvostaa enemmän, lapsenlasta tai naapurin poikaa luomassa lunta vai jotain helkkarin kumimattoa??

 14. onpa kallis helpoimmalla sais täällä tollasen ku kaivas pienen syvennyksen ja valais sen ja laittas valun sekaan itsesäätyvää lämmityskaapelia.

 15. Suomessa ei kuitenkaan onnistu valantahommat ihan joosepin kuvailemalla tavalla.. Kaivetaan siis ensin kuoppa routarajan alapuolelle asti reippaasti, sitten hiekkaa, styroksia, hiekkaa, ja sitten se valu. Muute on laatta poikki ja palaset kallellaan mihin sattuu suuntaan ensimmäisen talven jälkeen..

Kommenttien lisääminen on estetty.