3 G iPhonen hinta on Italiassa ilman sopimusta €499 / €569

Hilavitkuttimen lukijoista kokonaiset 28% aikoo hankkia seuraavaksi puhelimekseen 3G iPhonen. Suurin laitteeseen liittyvä avoin kysymys vielä kuitenkin on, että mikä tulee olemaan laitteen lopullinen myyntihinta Suomessa. Ennakkoilmoitusten mukaan iPhone olisi Suomessa mahdoton ostaa ilman kytkysopimusta Soneran kanssa, mikä varmasti kavahduttaa osaa puhelimen hankintaa harkitsevista.

Mikäli haluat oman iPhonesi ehdottomasti operaattorivapaana, niin kytkyvapaa iPhone on tulossa markkinoille 11.7. Euroopan maista ainakin Italiassa. Italiassa iPhonea yksinoikeudella kauppaava Vodafone on nyt myös julkistanut operaattorivapaan iPhone hinnat, jotka ovat 499€ 8G mallista ja 569€ 16G mallista.

Ainakin omasta mielestäni Italian operaattorivapaat hinnat ovat yllättävänkin kohtuullisia. Esimerkiksi 16G iPod touch maksaa Suomessa tällä hetkellä €379, joten laitteen puhelin- ja GPS-ominaisuudet tuovat tälle hintaa lisää alle €200. Kenties tämä merkitseekin sitä, että Italiasta tulee lähikuukausina iPhonen harmaatuontilähde numero 1 Euroopassa?

Lähde: iphone.vodafone.it

Edellinen artikkeliTalking CPR Flashlight ohjastaa puhallus-paineluelvytyksen
Seuraava artikkeliAmerikassa poliisi ei saa olla liian älykäs

26 KOMMENTIT

 1. Julkaisun yhteydessä maailmanlaajuiseksi maksimi hinnaksi piti tulla 199 dollaria, mutta Euroopassa hinta on kuitenkin 499 euroa. 😀 Todella törkeää rahastusta, mun puolesta saavat jenkit pitää jaskan kapulansa.

 2. Niin kuka olikaan oikeessa hinnasta, häh? Joku ääliö luuli että Luurin saa alle 200 eurolla. Dorks!

 3. Miksi näitä iLuuri-uutisia pitää aina venyttää ja vanuttaa ja ilmoittaa niiden myymisestä ja hinnasta ja julkistamisesta ja blaablaa joka ikisessä maailman valtiossa… Eikö yksi uutinen riitä. Ei tarvitse mennä mukaan hypetykseen.

 4. Tekee jonkin verran paineita nokialle hintojen tarkistamiseen.. 8gt N95 onkin rutosti kalliimpi kuin 16gt iPhone.. Jos tuollaiseen tilanteeseen jäädään niin nokiaa ei pelasta edes vga tasoinen videokuvaus tai ylimääräinen videopuhelukamera.

 5. Vai että ”€499 8G mallista ja €569 16G mallista” on reilua? :DD Italia pitäköön puhelimensa…

 6. ”Jos tuollaiseen tilanteeseen jäädään niin nokiaa ei pelasta edes vga tasoinen videokuvaus tai ylimääräinen videopuhelukamera” niin ja kuka sanoi että iPhonella ei onnistu video kuvaus? on jo olemassa ohjelmia joilla saa 320xjotain tasoista kuvaa 60fps nopeudella 😀 elikkä siis ei se nokia voita video kuvauksella mitään

 7. ”8gt N95 onkin rutosti kalliimpi kuin 16gt iPhone”

  Upouusi Nokia N95 + 8Gt micro-sdhc muistikortti = n. 490€
  iPhone 3G 8Gt 499€ + toimituskulut = n. 510€

  Mielestäni melko kilpailukykyiset hinnat, ottaen huomioon laitteiden ominaisuudet. iPhone on melko kallis pelkäksi webbilaudaksi sillä multimediatoistimeksi se ei kelpaa (mm. tv-out & a2dp tuki puuttuu).

  N95:n muistia voikin sitten laajentaa käytännössä rajattomasti. Syksyllä pitäisi olla jo 16Gt micro-sdhc kortteja saatavilla.

 8. Kertokaapahan joku viisaampi minulle, miksi EN voisi tehdä näin: Ostan cräkätyn (siis unlocked) luurin eBaysta 250 eurolla ja isken siihen Elisan sim-kortin kiinni. Mitä ongelmia tässä sitten tulee? (Kysymys siis ei ole millään lailla sarkastinen, vaan en oikesti tiedä :D) Eli onnistuuko puhelimen käyttö Suomessa ihan normaalisti? Olisihan säästö kuitenkin aika kohtuullinen…

 9. Toni: Voithan noinkin tehdä, mutta apple julkaisee aina pari kertaa vuodessa sellaisia ’päivityksiä’ jotka muuttavat cräkätyt luurit tiiliskiviksi. Sitten on odoteltava aina jonkin aikaa että harrastajat saavat purettua uusien päivitysten metkut.

 10. on se noinkin, mut ei niitä kannata päivittää ennen cräkätyn version tulemista.

  on kaks eri puhelinta N95 ja N95 8Gt ja ymmärsin et tuo vertailu oli nimenomaan tuohon uudempaan N95 8Gt malliin, jossa ei siis ole micro-sd korttipaikkaa, mutta puhelin itsessään on huomattavasti parempi.

  Tuolla jossain oli laskettu noita hintoja 3G iphonelle puhelin 199$ lisäksi kytkyliittymä johon tuli data 30$+40$ puheluihin eli 70$ x 24kk
  eli laskekaa siitä, mutta tuon sopimuksen voi ostaa yhden kk:n jälkeen irti maksamalla 175$, joten oikea hinta lienee 199$+30$+40$+175$=444$ tai 544 16Gt malli

 11. heikkiselle kiitokset vastauksesta. Pitänee olla päivittämättä luuria, jos tuollaisen ebaysta joskus tilailen…sen verran edullisempi olisi kyllä jenkeistä, eikä kytkyt oikeen kiinnosta.

 12. väsynyt: No jos vajaa kolmannes sivuilla kävijöistä meinaa kyseisen puhelimen hankkia, niin eiköhän jutut siis suurta osaa kiinnosta? Sitä paitsi näitä ”Nokiapas / Applepas” -väittelyjä on niin viihdyttävä lueskella, että ihan senkin takia kannattaa kirjoittaa juttuja 😉

  Omasta mielestäni hinta vaikuttaa edelleen varsin kilpailukykyiseltä. Vielä kun ottaa huomioon, että kyseessä on markkinoille tulohinta, joka todennäköisesti tulee laskemaan ensimmäisen vuoden sisällä esittelystä – ihan niin kuin Nokian luurienkin kanssa.

 13. ”Julkaisun yhteydessä maailmanlaajuiseksi maksimi hinnaksi piti tulla 199 dollaria, mutta Euroopassa hinta on kuitenkin 499 euroa. 😀 Todella törkeää rahastusta, mun puolesta saavat jenkit pitää jaskan kapulansa.”

  199 dollaria on hinta KYTKYTSOPIMUKSEN KANSSA.

 14. Millä ilveellä saa kräkätyn iPhonen (3G) 250 eurolla eBaystä, jos 200 dollarin puhelimia saa vain liittymän kanssa ja ilman liittymää ne maksavat 500€? Siinä ottaa myyjä aika rutkasti takkiin.

 15. Siis VOI saada…voi myös huutaa tavaraa, jolloin mahdollisuus saada halvalla. Suora-ostoissa hinnat n. 350 egee

 16. Ei ollut 250 eurolla, eikä ole myöskään kräkätty. 3G-mallin kräkkäämisestä ei ole ainakaa vielä tietoa. Edelleen ihmetyttää, miten eBay-myyjä meinaa tilanteen hoitaa, kun puhelinta ei tosiaan saa 199 dollariin paitsi hakemalla sen kaupasta, väkisin myydyn liittymäsopparin kera.

 17. Toni quotes himself: ”esim. tässä voi ostaa 480 dollarilla (n. 330 euroa)” ja toistan vielä tärkeän kohdan lauseessa kahteen kertaan: ”480 dollarilla (n. 330 euroa)” ”480 dollarilla (n. 330 euroa)”. Eli kyllä, ei ole tosiaankaan 250 euroa 🙂 Mutta sen VOI saada 250 eurolla, jos kukaan muu ei huuda siitä enempää…tuo on suoraosto-hinta. No mutta kuitenkin….

 18. Entäs jos yhdellä kytkyllä voi ostaa esim. 5 ”vapaata” puhelinta? Näin joku ostaa kytkyn ja 5 lukitsematonta puhelinta ja myy ne lukitsemattomat.

 19. uu ihan hyvä hinta, kohta laskee nokian ja erikson yhdessä sopimat hinnat.

 20. Toni oisit nyt vaan lukenu tuon mun edellisen viestin siinä oli aika selkeästi kerrottu miten tuon puhelimen saa suunnilleen tuohon hintaan.

 21. ”320xjotain tasoista kuvaa 60fps nopeudella” Nyt kyllä nauroin. iPhone 3GS kuvaa 30 fps, mutta 3Gllä saat kuvattua ehkä 20 fps.

Comments are closed.