Talking CPR Flashlight ohjastaa puhallus-paineluelvytyksen

Itse olen käynyt vuosituhannen vaihteessa ensiapukurssin. Joitain asioita on jäänyt mieleen, joitain ei. Välillä käyn aina mielessäni läpi vaiheet, joita kuuluu puhallus-paineluelvytykseen (englanniksi CPR eli cardiopulmonary resuscitation). Nythän oli uutisissakin, että ohjeita ollaan muutettu ja keskitytään paineluelvytykseen, sillä puhallus aiheuttaa usein oksennusreaktion ensiapua tarvitsevalle. Ensin 30 painelua ja sitten kaksi puhallusta ja sitten taas 30 painelua jne. Kannattaa käydä kurssilla!

Talking CPR Flashlight on taskulamppu, joka antaa ohjeita elvytykseen. Rauhallinen naisääni kertoo vaiheittain, kuinka edetä AHA 2005 -ohjeistusten mukaisesti elvytystilanteessa. Elvytysohjeet saa aikuiselle tai lapselle ja puheen voi laittaa pauselle. Taskulampusta lienee apua elvytettävän etsimisessä. Melkoisen yksinkertainen ja kätevä paketti! Hintana $35,98.

Lähde: www.fulloflife.com

Edellinen artikkeliVoodoo Envy 133 – uusi huippuohut kannettava kilpailemaan MacBook Airin kanssa
Seuraava artikkeli3G iPhonen hinta on Italiassa ilman sopimusta 499€ / 569€

10 KOMMENTIT

 1. tai sitten opettelee ulkoa sen 30/2 suhteen ettei tarvi lähteä avuntarvitsijan luota kesken kaiken etsimään hanskalokerosta vimpainta joka kertoo saman

 2. Ja joissain tapauksissa on vaan parempi olla osaamatta mitään ja olla paniikissa ennemmin kuin ottaa jonkun laitapuolen vatsan sisällön verineen suuhunsa minkä lie loppuikä riesoinensa.
  Onneksi ei ole alan ammattilainen ja siten voi vedota vaikka paniikkiin, osaamattomuuteen yms. kun joku itsensä itse ajanut pitkällä toiminnallaan apua tarvitseva makaa tienposkessa. Pelkkä avun soittaminen saa riittää. Samat naamat kerta toisensa jälkeen ovat siellä sairaalassa melkein heti sieltä päästyään. Kunnes viimeinkin poistuvat turhaan kuormittamasta kerta toisensa jälkeen.

  Toki sitä tavallista ihmistä pyrkii auttamaan, mutta onneksi niitä ei ole tullut sen enempiä vastaan kuin yksi sähkötapaturmasta irroittaminen ilman että tarvi elvytyksiä.

 3. Discovery kanavalla eräässä ohjelmassa sanottiin. Ammattilainenkin tekee painelu elvytyksen välillä väärin toisin sanoen se on todella vaikeaa kun pitää osata arvioida kuinka lujaa painaa…

  Sen jälkeen esiteltiin sellainen laite, joka painaa sopivaan tahtiin.
  sopi mainiosti sellaisiin normaaliin paareihin, joilla loukkaantunutta viedään.

  Jos pitää päättää kumpaa rahtaan mukana tätä lamppua vai niitä paareja niin ottaisin ne paarit.

 4. Tuo laite tekee elvytyksen väärin. Uusimpien ohjeiden mukaan ei enää puhalleta ollenkaan, koska amatööri voi tehdä sillä enemmän vahinkoa kuin siitä on hyötyä. Nykyään siis pelkästään painellaan.

 5. entäs jos ei enää muista kuinka laite toimii tai missä se laite olikaan? Ei elvytyksen opettelu ole vaikeaa.

 6. no sen verran ähän ja isoja naeja että lasiki osaa käyttää. jos et ite osais ni osta tuttipullo ja tarrakengät.

 7. Viellä nykyiset ohjeet ovat että 30 painallusta ja 2 puhallusta.
  Siitähän ne käyvät keskustelua että oisko parempi että vain painnellaan. Oksentelun aiheuttaa se että pahallukset menevät vatsaan eikä keuhkoihin. Kyllä ennemmin ottaisisin suusuojia joita käytetään elvytys tilanteessa. Jos sitä Puhallus painelus elvytystä ei muista niin kyllä ne sieltä 112 ohjaistaa samalla kun laitavat avun tulemaan.

Comments are closed.