Amerikassa poliisi ei saa olla liian älykäs

Yhdysvalloissa, Conneticutin osavaltiossa poliisiksi pyrkinyt Robert Jordan koki ikävän yllätyksen, kun mies todettiin jo ennen varsinaista haastattelua älykkyystestien perusteella epäsopivaksi. Kuulostaa järkevältä, eikö? Paitsi, että tässä tapauksessa esteeksi ei koitunut testien huono tulos vaan se, että kokelas todettiin liian älykkääksi hommaan.

Asiasta suivaantunut Herra Johnson vei asian jopa oikeuden käsiteltäväksi vedoten laittomaan syrjintään. Oikeus kuitenkin totesi hakemusmenettelyn korrekstiksi, sillä lain mukaa syrjintä voi perustua ainoastaan sukupuoleen, uskontoon tai rotuun. Syrjinnän kohde harkitsee asian valituskäsittelyyn viemistä.

Lähde: nytimes.com

(kuvalähde: onemansblog.com. Kuvan poliisit eivät liity tapaukseen)

Edellinen artikkeli3G iPhonen hinta on Italiassa ilman sopimusta 499€ / 569€
Seuraava artikkeliRobofish -robottikalat liikkuvat ja kommunikoivat itsenäisesti veden alla

17 KOMMENTIT

 1. olen kuullut vastaavasta tapauksesta amerikan maalta ennenkin, perusteena tuolle ”syrjinnälle” oli se että liian älykäs ihminen ajanmyötä turhautuisi työhönsä. kaverin kannattaisi hakea ehkäpä CIA/DEA/FBI -agentiksi, harmi jos siihen taas älykkyys ei riitä 😛

 2. Poliisikunta vissiinkin pelkää siellä, että yksi liian tehokas poliisimies syö muiden tyhmempien eväät menestyä työssään …

  Viisas menettely … ainakin konnat ovat iloisia 😉

 3. Voiko olla liian viisas jos siellä poliisiksi haluaa??? Kun täällä suomessakin vähän epäilen välillä poliisin järjenjuoksua.

 4. Suomessa ei ole hirveästi varaa valita poliisikokelaita, koska niistä on jo nyt kova pula. Tuossa on varmaan kysymys siitä, että on tainnut tuo poliisi olla niin fiksu että olisi saattanut kyseenalaistaa poliisin toimintaa liikaa. Tyhmempiä ihmisä on helpompi ohjailla. Kun alkaa miettimään stereotypiaa ihmisestä joka haluaa poliisiksi niin en nä siinä ihmistä joka olisi enempää miettinyt maailman menoa.. ei toki saa yleistää tässäkään tapauksessa 😀

 5. #
  Kekkuli kirjoitti 12.6.2008. 13:17. Linkki kommenttiin |

  Voiko olla liian viisas jos siellä poliisiksi haluaa??? Kun täällä suomessakin vähän epäilen välillä poliisin järjenjuoksua.

  Jos nyt kuitenkin muistetaan se älykkyyden ja viisauden ero. 🙂
  Älykäskin voi olla tyhmä, jos on vajavuutta tiedoissa. ;P

 6. ”Suomessa ei ole hirveästi varaa valita poliisikokelaita, koska niistä on jo nyt kova pula.”

  Ja vitut, vasta valmistuneet poliisit menee tällä hetkellä suoraan kortistoon kun ei ole töitä. 😛 Anteeksi pilkunviilaus.

 7. Ehkä siinä on haettu tosiaan sitä, että ”liian älykkäät” ihmiset voivat helposti alkaa syitä ja seuraamuksia pohdiskeltuaan kyseenalaistamaan toimintamalleja ja lakeja.

 8. ahahhahahahaah. miksi kukaan niiin älykäs haluaa poliisiksi, varsinki8n vaarallisessa jenkkilässä?

 9. BTW tuo uutinen näytti olevan melkein 10 vuotta vanha, eli sinänsä paljon on saattanut muuttua esimerkiksi juuri tuon tapauksen takia.

 10. Eiköhän tuossa ole yksinkertaisesti kyse työssä turhautumisesta?

  Ja niin kuin ighea kirjoitti, älykkäät voivat olla idiootteja, ja monet ns. perus älyn omaavat hyvinkin fiksuja. Ehkäpä se johtuu siitä että esim tunneälyä on vaikea mitata. Ja siitä että moraalinen kompassi voi olla ihan yhtä kierossa tyhmällä kuin älykkäällä.

  ”Älykkäälle ihmiselle tarvitsee maksaa järkevä palkka, tyhmälle ei.”

  Outo väite joka pitää paikkaansa korkeintaan erikoistapauksissa. Kyllä palkka määräytyy usemmilla aloilla markkinatalouden pelisääntöjen ja yleisen vaativuuden ja arvostuksen mukaan.

  Vai meinaatko että mensan lapun kanssa pomo sulle antaa heti lisää liksaa? I don´t think so. Sen sijaan voit itse hakeutua vaativampiin hommiin jossa älyä mahdollisesti enemmän tarvitaan.

 11. Dude: Tuo Tonza varmaan vitsaili että tyhmät poliisit tyytyvät siihen mitä saavat mutta viisaat osaisivat vaatia sen mitä sopimusten mukaan pitäisi maksaa.

Comments are closed.