Aquascript “suihkulähdenäyttö” muodostaa viestejä putoavista pisaroista

Vesi on tuntuu olleen viime aikoina suosittu elementti, kun ollaan kehitetty uusia näyttäviä tekniikoita viestien välittämiseksi. Suurin osa tuntee varmasti jo kotimaisen sumunäyttöteknologian ja viime viikolla Japanissa esiteltiin niin ikään vesisuihkuihin perustuvaa hologrammiteknologiaa. Tällä kertaa vettä on hyödynnetty pisaramuodossa Julius Popp nimisen suunnittelijan kehittämässä Aquascript -pisaranäytössä. Näyttöteknologian ideana on, että tarkasti kontrolloitujen pisarasuutinten avulla putoavista pisarasuihkuista muodostuu graafisia kuvioita.

Teknologian toimintaperiaate havainnollistuu varmasti parhaiten seuraava video katsomalla

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliRinspeed Splash – kantosiipialukseksi muuntuva amfibio-henkilöauto
Seuraava artikkeliMaxablaster taskulamppu valaisee 38 miljoonan kandelan intensiteetillä

1 KOMMENTTI

  1. Eipä ollut kovin erikoinen, visuaalisesti tosi kehno. Salvador Dali kehitti jo useampi vuosikymmen sitten vastaavanlaisen ilmiön herneillä ja takulla visuaalisemmin. Teoksen nimi oli muistaakseni ”galan taivaaseen nouseminen”. Se oli toteutettu siis herneillä ja joilloin projektoreilla. Useampi säkki kuivattuja herneitä, jotka oli maalattu jollain valko-hopea värillä. Herneet oli kaadettu tasaisesti maahan johonka oli projisoitu gala ikään kuin nousemassa taivaaseen. Tämä oli kuvattu ja sitten käännetty väärinpäin ja heijastettu elokuvakankaalle. Tuloksena Galan pää atomisoituu ”herneet kun tippunut maahan tulee ilmiö siitä kuin pään solut erkanisoituisivat”.

    Tässä hilan videossa vain teksti tippuu maatapäin.

  2. juttuhan on käytössäkin perin wanha, viimevuonnakin useilla messuilla oli kyseinen tekniikka käytössä ja paremmin toteutettuna.

  3. Joo mut ei tossa oo mitään pojektoria, pelkästään valaistuja pisaroita.