rinspeed-splash_amfibio_auto.jpg

Tämä ei ole ensimmäinen, eikä varmasti viimeinen henkilöautokonsepti, joka muuntuu tarvittaessa myöskin veneeksi. Harva amfibiokulkuneuvo kuitenkaan hoitaa vetten päällä kulkemisen kantosiipien varassa, niin kuin tämä Rinspeed Splash – niminen konseptiajoneuvo.

splash_tie.jpg

Geneven moottorishowssa vuonna 2004 esitelty kantosiipiauto käyttää voimanlähteenään ympäristöystävällistä maakaasumoottoria, joka vauhdittaa auton maantieajossa 5,9 sekunnissa sadan kilometrin tuntinopeuteen. Vedessä auton huippunopeus on vastaavasti noin 80 km/h.

Varsin hauskan oloinen menopeli siis kaikkiaan!

Lähde: www.rinspeed.com

Edellinen artikkeliYhdysvaltain laivasto testaa ilman ruutia ampuvaa raidetykkiä
Seuraava artikkeliAquascript ”suihkulähdenäyttö” muodostaa viestejä putoavista pisaroista

1 KOMMENTTI

  1. poikkeuksetta kaikki kuluttajille suunnatut amfibiset ajoneuvot ovat flopanneet. kuka oikeasti tarvitsee autoa jolla voi ajaa myös saaressa sijaitsevalle mökilleen?

  2. ”kuka oikeasti tarvitsee autoa jolla voi ajaa myös saaressa sijaitsevalle mökilleen?” Minä

  3. “kuka oikeasti tarvitsee autoa jolla voi ajaa myös saaressa sijaitsevalle mökilleen?” Harva ihminen myöskään oikeasti tarvitsee vaikkapa urheiluautoa tai moottoripyörää. Ne nyt vaan on hauskoja laitteita.

  4. Tästähän taisi olla oikein esittely Top Gearissa aiheella ”The world’s crazyest car concepts” tai vastaavaa. Kannattaa katsoa kyseinen jakso, jos jossain siihen törmäätte, siinä on paljon mielenkiintoisia konsepteja ja muunnelmia.

  5. Vanha konsepti, mutta täytyy sanoa, hulluja nuo Sveitsiläiset. Rinspeedin ”teokset” ovat omalaatuisia, mutta samalla myös valitettavan rumia.