kakkis0.jpgkakkis1.jpg

Petteri Ilanne on ideoinut tämän koiran kakan keräämisen apuvälineen. Keksinnön idea on yksinkertainen. Kahvalliseen keräimeen kiinnitetään pussi, ja kakat poimitaan kätevästi suoraana pussiin. Kun pussi on täynnä, se on helppo irrottaa siististi ja laittaa kierrätykseen. Varsinainen innovaatio oli solmia pussin suuaukon reuna siten, että se pingottuu keräimen rautaosan ympärille. Lisäominaisuutena kahvan sisällä voidaan säilyttää keräyspussia. Hintaa keksinnöllä on 20€. Tiedustelut voi esittää suoraan keksijälle.

www.kakkis.fi (työn alla oleva sivusto 28.8.07)

Edellinen artikkeliKeksintöjen viikko: Langantaivuttaja akkuporakoneesta
Seuraava artikkeliNokia N81 pelipuhelin esitelty

1 KOMMENTTI

 1. Höpöhöpökeksintö.
  Mikään ei voi olla yksinkertaisempi skeidankeruuväline kuin käden suojaksi laitettu hajoava Hauska-pussi, jolla tartutaan tuotokseen ja vedetään sitten pussi saaliin yli. Minen kahtakymppiä maksaisi tuollaisesta härvelistä.

 2. Tiheällä pikkuhaavillahan tuo myös onnistuu ja voi samalla heittää sitten vaikka kakat lähimpään roskikseen ja haavi uusiokäyttöön. Meillä on ainakin kotona sellainen pieni akvaariokalojen nappaamiseen tarkoitettu haavi ja se olisi juuri sopiva tuollaiseen hommaan… Ei tosin ole koiraa, jonka ulosteita tarvitsisi keräillä… Se on taas eri asia, ketä jaksaa kulkea minihaavi tai tuollainen ”laite” mukanaan…

 3. Onhan se nyt kumma, kun ihmiset eivät voi kerätä koiransa jätöksiä pelkän muovipussin avulla…
  Itse olen kerännyt aina oman koiran kakat tavallisella mustalla roskapussilla, eikä siinä ole mitään ongelmaa.

 4. Jos pihalla olisi kymmeniä (tai satoja) kakkoja niin ehkä tuo helpottaisi niiden keräämistä, varsinkin kun laittaisi siihen pitkän varren ettei tarttisi kumarrella (tai antaisi homman lasten tehtäväksi).

  Itse en kyllä moista ottaisi lenkille mukaan, pelkkä pikkupussi on helppo napata taskuun tai solmia talutushihnaan. Ja sen voi nakata lähimpään roskikseen sen kummempia miettimättä eikä enään ole kanniskeltavaa.
  Sitäpaitsi pikkupusseja tulee ilmaiseksi kotiin (hedelmäpussit, leipäpussit yms.). (On mulla hauskojakin mutta en läheskään aina löydä biojäteastiaa joten en kanniskele niitä useinkaan mukana…)

 5. ÄLY VEHJE. MINÄ EN KOIRANSONTAAN KOSKE EDES
  PUSSI KÄDESSÄ. TÄMÄN OSTAN HETI.

 6. Olisi hienoa jos keksittäisiin vaikka kanettava polttouuni, jonne saisi sitten nakata ne koiran jätökset.

 7. Kyllähän tuommoinen pidemmällä varrella olisi kätevä selkävaivaiselle koiranomistajalle(?) Itse kyllä kerään jätökset ihan kädellä ja kakkapussilla.