Tanskalainen viZoo niminen yritys on kehittänyt Cheoptics360 nimisen näyttöteknologian, jonka avulla voidaan tuottaa kolmiulotteisia videoita esimerkiksi messuyleisön ihmeteltäväksi.

Itse näyttö on fyysisesti tetraedrin muotoinen kappale, jonka neljältä lasiselta sivulta kolmiulotteinen kuva on katseltavissa. Laitteen toiminta perustuu tetraedrin sisälle projisoituihin neljään tarkasti suunnattuun videokuvaan, jotka konvertoituvat prismamaisesti toimivan konstruktion sisällä katsojalle näkyväksi kolmiulotteiseksi videoksi.

Teknologian sovelluskohteet ovat – ainakin toistaiseksi liittyneet markkinointimaailmaan, tuoden yritykselle mahdollisuuden mainostaa tuotteitaan kolmiulotteisella videolla messuilla tai vaikkapa ostoskeskuksen katossa.

Laitteen toiminta havainnollistuu mainiosti oheisesta videosta

Lähde: www.vizoo.dk

Edellinen artikkeliAurinkoenergialla toimiva retkikeitin
Seuraava artikkeliVedyllä toimiva leluauto

8 KOMMENTIT

  1. Tuo ei ole 3D-näyttö, vaan 360 asteen katselukulman omaava 2D-näyttö. 3D-näytössä voisi katsoa kappaletta muistakin kulmista.

  2. Mä oon huomannu yhen jutun. Varmaan kolmasosa kaikista tän sivun kommenteista on ihan hullun nipottavia ja negatiivisen oloisia. Mun mielestä lähestulkoon kaikki tän sivun
    laitteet on rentoja ja kekseliäitä. Hienoo että tällänenkin sivu on perustettu

  3. tää on vähän samallaine ku näin sellase flow kosketusnäytön mut nyt vaa en muista sen nimee. prototyypit on jo myynnissä parilla kymmenellä tuhannella.

Kommenttien lisääminen on estetty.