Goldbergin kone on tunnetusti USAlaisen sarjakuvapiirtäjän Rube Goldbergin (1883–1970) mukaan nimetty laite tai kone, joka tekee paljon asioita saavuttaakseen yksinkertaisen lopputuloksen.

Esimerkki Goldbergin koneesta– itsestään toimiva lautasliina. Rube Goldbergin piirros vuodelta 1915

Voi etenee kynttilän sulattamana

Goldbergin koneet ovat innoittaneet rakentelijoita jo pitkän aikaa. Youtube tietenkin on tarjonnut uudet alustat omien väkerrysten esittämiselle. Tässä on nyt Josephin melkoisen monimutkainen ruokailuun liittyvä välineistö ja ketjureaktioisto. Toteuttajan mukaan laitteiston valmisteluun kului 3 kuukautta. Katso videolta miten toiminta etenee.

Joseph’s Most Complex Machine Ever!

Vaaka-maissintähkä -ym- viritelmä

Varsin tyylikäs ja pätevä ratkaisu yksinkertaisen asian hoitamiseen! Josephin muita koneita voi käydä katsomassa hänen Youtubessa olevalla Joseph’s Machines -kanavallaan.

Lähteet: Youtube, Wikipedia

Edellinen artikkeliOnnistuisiko ydinkäyttöisen Zeppeliinin toteuttaminen? Neuvostoliiton aikainen kuva herättää kysymyksen!
Seuraava artikkeliYhdysvaltain viranomainen lähetti toimittajalle dokumentteja mielenhallinta-aseista sekä aivotoiminnan häirintävälineistä. Asiaa ei käsitelty sen enempää, mutta Internet-yhteisö on järkyttynyt