Barbie-nuken historia on jo itsessään melko kummallinen. Siitä voi lukea lisää vaikkapa tästä artikkelista. 50-luvulta alkaen nukkea on markkinoitu lapsille. Bratz on sitten jokseenkin uudistettu versio samasta nukkekonseptista.

Muokattuja nukkeja, ennen ja jälkeen

Nämä nukethan ovat aivan hämmästyttävän kummallisia muotoineen, asuineen ja meikkeineen. Mietityttää jopa, että mitä jos lapset tai nuoret ottavat kauneusihanteita näistä nukeista.

Muokattuja nukkeja

Sonia Singh on entinen tiedemies, joka nyt mm. muokkaa Bratz-nukeista normaalimmalta näyttäviä ihmisiä. Meikit ja muut maalaukset pestään pois ja tilalle tulee enemmän ihmistä muistuttavat maalaukset. Vaatteiksi hän valmistaa tavanomaisia vaatteita, joihin myös lapset voivat samaistua. Nuket kuvataan ja myydään eteenpäin.

Videolla esitellään Sonian työtä:

Todella mukava nähdä, että tarjolle tulee tällaisia normaaleja ihmisiä muistuttavia nukkeja – Varmasti paljon miellyttävämpiä lapsille.

Lisää nukkeja voi katsella Sonian Instagram-tilillä.

Ennen ja jälkeen muokkauksen
Muokatut nuket
Ennen ja jälkeen muokkauksen
Silmäripsien poisto
Muokatut nuket

Mainittakoon vielä, että pojillekin on ollut aina erilaisia nukkeja tarjolla. Aikoinaan oli 6 miljoonan dollarin miestä ja Action Mania. Sitten He-Man ja vastaavia. Näissä vartalot olivat ainakin osissa hieman lähempänä normaaleja vartaloita. Pitääköö näistäkin keksiä jotain negatiivista sanottavaa? Kyllä, nuket pojille ovat usein sotanukkeja tai ainakin on aseita. Miksi? Kyllä muissakin kuin sotilaan ammatissa on kiinnostavia leikkiaspekteja!

Kasvomaalaukset lähtevät kynsilakanpoistoaineella ja maaliksi voi valita akryylimaalin tai pienoismallimaalin. Tämä voisi olla myös uusi harrastus monelle!

Lähteet: Tree Change Dolls, Tree Change Dolls Tumlbr, Abc Au

Edellinen artikkeliSnowfeet-minisukset ovat kuten retkiluistimet, mutta lasketteluun ja rinteeseen
Seuraava artikkeliVäkivaltaiset videopelit tekevät nuorista vähemmän empaattisia, saattavat pohjustaa alzheimerin tautia, tutkimukset osoittavat