Rengashaarniska tunnetaan pienistä metallisista lenkeistä, jotka torjuvat terävämmänkin esineen osuman. Nyt on keksitty tehdä tästä materiaalista sukat – tai oikeastaan jalkineet.

Riippusillalla

Kuminystyrät pohjassa parantavat pitoa

Nykyään monesti pyritään pääsemään yhä lähemmäs paljain jaloin kulkemisen kokemusta, tällä kun sanotaan olevan parantava vaikutus kehoon. Olemme viime aikoina nähneet erilaisia paljasjalkakenkiä sekä kevytjalkineita. Myös erityiset jalkapohjatarrat on keksitty, ja esittelimme nekin artikkelissamme hiljattain (Nakefit- jalkapohjaan liimautuva kengänkorvike on kuin olisi paljain jaloin).

Perusmalli

Nämä nyt innovoidut Paleo Barefoot -kengät ovat saksalaista tuotantoa. Pohjia on saatavilla erilaisia maaston mukaan. Pienet kumianturat tuovat pitoa, kun taas paljas pohja sopii vaikkapa hiekalle. Renkaat ovat niin pieniä, että ne torjuvat lähes kaiken terävän vahingoittamasta jalkaa. Tosin jokunen pieni lasinsirpale tuosta kyllä menisi läpi. Joka tapauksessa kokeiltavan arvoinen idea!

Hiekkaan sopivat juoksukengät

Videolla esitellään kengät:

Tällä hetkellä paleokengät ovat hinnaltaan n. 200-400 euroa ja niitä valmistaa GoSt-Barefoots – Online-kaupasta näkee koko valikoiman. Kylmyydeltä nämä tietenkään eivät suojaa. Jos jotain negatiivista haluaisi löytää, niin todennäköisesti näillä ei pääse kaupungilla kävelemään ilman huomiota ja kyselyä, että mitkä nuo ovat.

Paleos®GLOVES, uutuutena nyt hanskat
Barefoots 2.0

Lähteet: GoSt Barefoots, Awesomestuff365

Edellinen artikkeliUBCO 2×2 on kaksipyörävetoinen sähköpyörän ja mopon risteytys ja kulkee melkein missä vaan
Seuraava artikkeliAction Hunger esittelee ruoka-automaatit kodittomille Britanniassa