Kodittomuus on ongelma täällä Suomessakin. Yritämme paikkailla sitä kaikenlaisilla hätämajoituksilla sekä ruoka- ja vaatejakeluilla. Maissa, jossa talvi on lämpimämpi, kodittomuus on usein vieläkin yleisempää.

Action Hunger -automaatti

Action Hunger on Britanniassa toimiva hyväntekeväisyysjärjestö, joka on kehittänyt tarvikeautomaatin kodittomille. Automaatista saa vettä, hedelmiä, energiapatukoita, sipsejä, suklaata, voileipiä, sukkia, kosteuspyyhkeitä, kirjoja, hammastahnaa, hammasharjoja sekä vaatteita. Tuotteet on kerätty lahjoituksina yrityksiltä sekä hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Automaatit täytetään vapaaehtoisvoimin.

Automaatti kadunkulmassa
Kortti, jolla saa tehdä nostoja

Tuotteiden lunastamiseen tarvitaan erityinen kortti. Tällä saa kolme tuotetta päivässä. Kortteja annetaan kodittomille. Rajoituksella pyritään siihen, että automaatti ei olisi ainoa hyväntekeväisyyden lähde vaan lisä muihin tarjolla oleviin avustuksiin.

Videolla esitellään automaatti:

Kodittomuus on todella oikeasti ongelma maailmalla. Ongelmaa ei helpota sekään, että kodittomana on erittäin vaikeaa saada töitä. Ratkaisu näihin ongelmiin ei varmasti ole yksinkertainen. Tällaisilla automaateilla kuitenkin helpotetaan huomattavasti tilannetta, jossa tarve on akuutti.

Lähteet: Action Hunger, BBC

Edellinen artikkeliGoSt Barefoots -kengät ovat samaa materiaalia kuin rengashaarniska – Teräslenkkikengät, jotka kestävät eliniän
Seuraava artikkeliKeskisormisateenvarjo