Tässä on innovaatio, joka sopii hyvin Maa-planeetalle. Sähköllä kulkeva lauta liikkuu niin tasaisessa maastossa kuin mesäpolullakin. Lumikaan ei ole este, kun takatelaketju rullaa lautaan lisää vauhtia.

Track1

Flux Design on aiemmin suunnitellut droneja, all-terrain-ajoneuvoja, lennokkeja sekä sähköautoja. Tässä prosessissa on havaittu, että Track1-tyylistä ajoneuvoa ei ole vielä markkinoilla. Kyseessä on hieman rullalautaa muistuttava lauta, joka kuitenkin on kenties lähempänä laine- tai lumilautaa – Ainakin ohjattavuudessa.

Esittelyvideo ”Indigogo Track 1 by Flux Design Co, All Terrain electric track board” :

Etupään isot renkaat yhdistettynä takapään telaketjuun muodostavat suuren ja tehokkaan tartunta-pinta-alan. Huippuvauhti on 32km/h, joskin vaikeampi maasto tiputtaa nopeutta. Toimintasäde on 19km, latausaika 3 tuntia ja massa 27kg. Ketjun kosketuspinta-ala vastaa n. 76cm halkaisijan pyörää. Lauta on hiilikuitua ja lisävarusteeksi on suunniteltu käsikahvat. Laudassa on myös tehokas valo.

Track1 ja Mini
Track1
Telaketju

Lauta on prototyyppi, jolle on haettu patenttia. Hankkeelle haetaan rahoitusta Indiegogo-joukkorahoituksessa. Halvimmillaan laudan voi ennakkotilata 2000 dollarin hintaan. Kaikilla varusteilla hinta nousee 3000 dollariin. Rahoitusta on tullut vasta yhden laudan verran ja aikaa on jäljellä 22 päivää päästä 110960 dollariin, joten saattaa olla, että jää toteutumatta. Ellei sitten synny äkkinäistä innostusta hankkeelle.

Kuljetuksessa
Maastossa
Vesieste

Hieno keksintö ja hyvin toteutettu loppuun saakka. Mikäli tällaiselle on kysyntä, niin ostajat varmasti löytävät valmistajan. Turbomalli 2-tahtimoottorilla voisi olla kotirakentelijan versio – Ehkä tästä kuitenkin puuttuu vauhdin huumaa mitä mm. laine-, rulla- ja lumilautailussa on enemmän. Olisi hauska päästä kokeilemaan!

Lähde: New Atlas

Edellinen artikkeliTee-se-itse keilarata omalle pihalle
Seuraava artikkeliGrillbot – grillinpuhdistusrobotti, toimiiko?