Grillbot – grillinpuhdistusrobotti, toimiiko?

Pölynimuri- ja ruohonleikkuurobotit ovat monelle jo arkipäivää. Muitakin hommia on, mitkä suosiolla voisi antaa robotin tehtäväksi. Grillinpuhdistaminen on usein likaista puuhaa, jopa niin, että saattaa jäädä loppukesästä liat kevääksi puhdistettavaksi.

Grillbot – grillinpuhdistusrobotti

Grillbot-robotin toivoisi olevan tähän pätevä ratkaisu – Ja vaikka hyvä joululahja grilliä käyttävälle henkilölle. Tuotteesta on kuitenkin harmiksi löytynyt testeissä joitain puutteita. Tosin tietyssä ympäristössä se kuitenkin voisi olla varsin käyttökelpoinen.

Hiiligrillin puhdistusta
Messinkiharjakset
Grilli ja Grillbot

Robotti liikkuu kuten halvat robotti-imurit: sattumanvaraisesti. Valintana tuotteeseen on messinki- tai teräsharjakset, joista edellinen on edullisempi. Harjakset pyörivät ja kuljettavat puhdistinlaitetta grilliritilän tai parilan pinnalla. Valittavana on 10, 20 tai 30 minuutin puhdistusohjelma. Käynnistysnapin painamisen jälkeen robotti odottaa 5 sekuntia ja lähtee liikkeelle. Tämä siksi, että grillin kansi täytyy olla kiinni, muuten laite tippuu maahan.

Puhdistuksen jälkeen

Grillbotin harjakset ovat tiskikoneen kestävät, robotti on ladattava ja toiminta täysin automaattista. Mikäli puhdistettavan pinnan lämpötila on yli 120°C kuuluu varoitusääni ja käyttö täytyy keskeyttää. Ladattava laite ei kuitenkaan ole kovinkaan tehokas, ja toimii käytännössä vain suurissa kannellisissa grilleissä. 8 tunnin lataus riittää kymmeniin puhdistuskertoihin.

Grillbotin esittelyvideo:

Mikäli tästä tulisi jollekin sopiva joululahja, niin Gigantti-tavaratalosta on saatavilla n. 80 euron hintaan. Luulisin, että kohtuullisen puhtaalla isommalla kaasugrillillä tämä voisi oikeasti toimiakin, voihan sen puhdistuksen tehdä vaikka 4 kertaa peräjälkeen. Clas Ohlsonilla on myynnissä messinkisiä varaharjaksia hintaan 26,10€. Teräsharjaksia on Grillbots-verkkokaupassa.

Kaikenlaiset siivousrobotit ovat mielestäni plussaa ja jäämme odottamaan sellaisia pieniä palvelijarobotteja, jotka tekevät kaiken siivoustyön!

Lähde: Trusted Reviews (kuvat ovat kys. artikkelista)