Game of Thrones on tuottanut monenlaista fanituotetta. Mielestäni tarot-kortit sopivat hyvin sarjan mentaliteettiin. Amazonissa on nyt mahdollista tilata nämä kortit ennakkoon, vieläpä tarjoushintaan, 19,51 dollaria. Toimitukset ovat marraskuussa 2017.

Game of Thrones -Tarot-kortit

Pakan hahmoista on tiedossa ainakin Kuolema, joka on Arya, Hallitsijatar Khaleesi, Erakko Bran sekä Miekkojen kuningatar Cersei. Pakka vaikuttaa tyylikkäältä niin kuvitukseltaan kuin hahmovalinnoiltaankin (vaikka tästä onkin vain nämä muutamat tiedossa). Tarot-valinnat ja yksityiskohdat on kirjoittanut Liz Dean, joka on muitakin tarotteja tehnyt. Kuvitukset on Craig Cossin käsialaa.

Game of Thrones -Tarot-kortit, pakkaus

Tarot kortit ovat tuntemattoman vanha ”ennustus”-systeemi. Vanhimmat löydetyt kortit ovat Pohjois-Italiasta 1400-luvulta. On myös esitetty teorioita, että kortteja olisi ollut käytössä jo muinaisessa Egyptissä. Tästä kertoo lisää mm. wikipedia.

Mikäli tarot-kortteja on kiinnostusta tutkia enemmän, löytyy tietoa vaikkapa alla olevasta osoitteesta:
Linkki.

Tarot-pakassa on 78 korttia, joista 22 on Suurten Salaisuuksien kortteja eli major arcana ja 56 kuuluu Pienten Salaisuuksien kortteihin eli minor arcanaan. Itse suosin jälkimmäisiä termejä, vaikka ne eivät olekaan suomalaisia. Major arcanan voisi sanoa keskittyvän suurempiin linjoihin tai suurempiin kysymyksiin elämässä, kun taas minor arcana liittyy arkisempiin ja maanläheisempiin tai kärjistetysti sanottuna pienempiin asioihin. Minor arcana koostuu neljästä maasta, jotka ovat sauvat (wands), miekat (swords), maljat (cups, chalices) ja lantit eli pentaakkelit (coins, pentacles). Maiden tunnukset voivat myös erota näistä, jos pakka on vähemmän traditionaalinen, esimerkiksi tuo omistamani Tarot Favole noudattaa maissaan jakoa ruusut, ristit, perhoset ja naamiot. Yleensä kuitenkin nämä ”poikkeuksetkin” voidaan yhdistää perinteiseen kaavaan, jolloin niitä tulkitaan perinteisten merkitysten mukaan. Yhteen maahan kuuluu kymmenen numerokorttia ja neljä hovikorttia (court cards). Hovikortit ovat tyypillisesti kuningas (king), kuningatar (queen), ritari tai sotamies (knight) ja lähetti (knave, page).

”Tarot-kortteja renessanssiajan Visconti-Sforza-pakasta (Paholais-kortti ei ole aito; aito on kadonnut)”

Tunnetusti myös tavallisista pelikorteista voi ennustaa kuten Tarot-pakasta, kunhan on tiedossa korttien symboliset merkitykset. Onko näillä ennustuksilla mitään yhteyttä todellisuuteen, siitä ei varmaankaan ole varmoja todisteita, mutta onpahan yksi parapsykologian tutkintahaara tämäkin.

Lähteet: Amazon.com, Elite Daily

Edellinen artikkeliLegoista rakennettu Aliens paluu -elokuvan M577 APC -miehistönkuljetusvaunu on hieno!
Seuraava artikkeliJättimäiset jäätelöannokset Mo & Moshi -ravintolassa Bangkokissa ovat upeita