Puolalainen Lego-rakentelija on tunnettu huomattavan laajasta ja taidokkaasta työstään. Hänen teoksiinsa voi tutustua sivuilla Sariel.pl. Tällä kertaa tarjolla on Aliens-elokuvan (1986) joukkojenkuljetusvaunu mallimerkinnältään M577 APC. 51cm pitkä ajoneuvo on toteutettu tarkasti, hyödyntäen alkuperäisiä piirustuksia.

Lego Technic Aliens M577 APC

Täytyy sanoa, että tässä on todellakin tehty viimeisen päälle hieno replika. Menisi melkein elokuvassa käytettävästä pienoismallista, kunhan hieman maalattaisiin ja laitettaisiin massaa legojen saumat piilottaen.

Lego Technic Aliens M577 APC, rakennusvaihe, piirustukset
Lego Technic Aliens M577 APC, rakennusvaihe
Lego Technic Aliens M577 APC

Sähkömoottoreita ohjataan Lego SBricks -järjestelmällä kännykän applikaatiossa. Erikoisuuksiin kuuluu katolla olevan tykin 360-asteen pyöritys sekä liu’uttaminen ajoneuvon takaosaan. Katolla on myös toinen pyörivä ja tiltattava tykki. Vaunu on jousitettu ja sekä etu- että takapyörät kääntyvät. Sivusta aukeaa ovi sisätiloihin, jossa on valot. Myös muut ajokin valot on toteutettu mallikkaasti. Painoa luomuksella on 2,76kg.

Esittely ajokin ominaisuuksista:

Hyvin yksityiskohtaiset määritelmät sekä tietoa rakennusvaiheista löytyy Sariel.pl -sivuilta. Ainoa valitettava asia tässä on, että kyseistä Lego-sarjaa ei saa kaupoista, vaan se on uniikki itse kasattu ajoneuvo. Kenties Lego voisi lunastaa näitä malleja omaan markkinointiinsa. Tämä tietystä vaatisi mallin oikeuksien hankkimista myös elokuvan puolesta.

Lähteet: Sariel, Mikeshouts

Edellinen artikkeliDisney avaa kaksi Tähtien sota -teemapuistoa vuonna 2019 – Star Wars Galaxy’s Edge
Seuraava artikkeliGame of Thrones -tarot-kortit ovat ennakkotilattavissa, Arya on ”Kuolema”