Henri VIII:n lippulaiva Mary Rose upposi vuonna 1545. Se nostettiin 1982 ja sitä restauroitiin 34 vuotta, kunnes se asetettiin näytille viime vuonna – Tasan 471 vuotta uppoamisensa jälkeen.

Mary Rosen restauroitua hylkyä
Mary Rosen restauroitua hylkyä

Matkustaja mallinnettuna luurangon perusteella
Matkustaja mallinnettuna luurangon perusteella

Wikipedia kertoo laivasta seuraavaa:

Mary Rose oli Englannin laivaston vuonna 1511 vesille laskettu karakki. Se oli laivaston lippulaivana upotessaan Wightsaaren erottavaan Solentin salmeen taistelussa ranskalaisia vastaan 19. heinäkuuta 1545. Silminnäkijöiden mukaan uppoaminen tapahtui, kun laiva äkisti kääntyi jyrkästi voimakkaan tuulenpuuskan vuoksi ja kallistui tykkiporttien puolelle, jotka olivat avoinna taistelua varten. Vain 25 laivalla olleesta noin 400 miehistön jäsenestä selviytyi. Hylky löydettiin vuonna 1971 ja nostettiin lopulta yli 400 vuotta uppoamisen jälkeen vuonna 1982. Nostettu alus on asetettu näytteille Portsmouthin museotelakalla.

Laivaa yritettiin nostaa jo 1540-luvulla, mutta se oli juuttunut syvälle mutaan, johon vajonneet aluksen osat myös säilyivät tuhoutumiselta. – – Vuonna 1982 rungon ympärille rakennettiin putkikehys. Aluksen viereen laskettiin rungonmuotoinen kehto, johon kehyksessä oleva runko nostettiin veden alla. Tämän jälkeen kehto runkoineen nostettiin ylös merestä ja tuotiin maihin. Tapahtuma televisioitiin ja sillä oli 60 miljoonaa katsojaa. Runkoa alettiin konservoida samoin kuin aikaisemmin Ruotsissa nostettua Vasa-laivaa.

Mary Rosen restauroitua hylkyä
Mary Rosen restauroitua hylkyä
Mary Rosen hylystä löytyneitä pylpyröitä ja muita köysistön osia
Mary Rosen hylystä löytyneitä pylpyröitä ja muita köysistön osia

Nostoprojektin viimeinen vaihe on tunnistaa laivassa olleiden matkustajien ulkoinen olomuoto ottamalla löydetyistä luista dna-näytteitä. Noin 500-henkisestä miehistöstä noin kolmannes on löytynyt. DNA:n avulla voidaan luoda henkilöiden kasvoista tarkat mallinnokset sekä täydentää luurankoja, joista kaikkia osia ei ole löydetty. Myös sukulaiset, perinnölliset sairaudet sekä pituus kiinnostavat tutkijoita. Tämä on tärkeä tutkimus, sillä edesmenneiden merimiesten dna antaa melko hyvän otannan tuon ajan ihmisten joukosta.

Mary Rose kuvattuna Anthonyn käärössä (Anthonyn käärö on 1546 julkaistu Anthonyn laatima kuvakäärö, joka esittää 58:aa Englannin laivaston alusta)
Mary Rose kuvattuna Anthonyn käärössä (Anthonyn käärö on 1546 julkaistu Anthonyn laatima kuvakäärö, joka esittää 58:aa Englannin laivaston alusta)

Aluksen teknisiä tietoja:

Rakentaja: Portsmouthin telakka
Laskettu vesille: 1511
Tekniset tiedot
Uppouma: 500t (1512) / 700t: (1536)
Pituus: 45m
Leveys: 11,66 m
Syväys: 4,6 m
Miehistöä: 200 merimiestä, 185 sotilasta, 30 tykkimiestä
Aseistus: 69 tykkiä

Mielenkiintoinen projekti. Jäämme odottamaan valmistuneita tuloksia! Mary Rosea voi käydä katsomassa Portsmouthin historiallisella telakalla Etelä-Englannissa. Muistuipa myös mieleen vanha TV-sarja Merilinja, jossa James Onedin ja Kapteeni Baines seikkailivat merillä. Aina joku tippui laivasta ja hukkui, melkein joka jaksossa. Tästä on muuten 1-tuotantokausi Youtubessa: Ensimmäinen jakso.

Lähteet: Dailymail, Wikipedia: Mary Rose 1509, Mary Rose -hylyn museo

Edellinen artikkeliMaasäteily, varpumiehet ja kaivonkatsominen ovat vanhaa tietoa mutta käytössä yleisesti tänä päivänäkin – Epävirallisesti
Seuraava artikkeliNeliönmuotoinen reikä tavallisella porakoneella!