Mies rakensi ”tietoisku”-käden

Monissa maissa ei ole samanlaista historiaa, jossa olisi tietoisku, jossa sormet napsauttavan käden ylle leimahtaa tuli. Liekö idea kuvata jonkinlaista Prometheus-ajatusta.

FIRE IN THE PALM OF YOUR HAND
FIRE IN THE PALM OF YOUR HAND

Amerikassa suomalaista tietoisku-kättä vastaa Ryhmä-X-sarjakuvien Pyro-hahmo. Tässä on hieno projekti, jonka usean etapin kehitys on johtanyt hyvin suunniteltuun ja toteutettuun lopputulokseen.

Oheisella videolla esitellään projekti sekä liekin käyttäminen – Pyro System 4: wearable fire device:

Projektin toteutti Everett Bradford ja sen eri vaiheita voi seurata hänen blogistaan: tterev3.blogspot.com. Ei valittamista ja vaikuttaa jopa lähestulkoon turvalliselta. Riski on tietysti aina kun butaania on pullossa kiinni ranteessa.

Ohessa artikkelin viitteet (populaari)kulttuuriin:

Pyro (St. John Allerdyce) oli Chris Claremontin ja John Byrnen luoma sarjakuvahahmo ja Ryhmä-X:n vihollinen. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Uncanny X-Men lehdessä tammikuussa 1981.

Pyro
Pyro

Prometheus (myös Prometheas tai Prometeus) on kreikkalaisessa mytologiassa titaani, joka loi ihmiset ja varasti heille jumalilta tulen. Prometheus oli Iapetoksen ja Klymenen poika sekä Atlaksen ja Epimetheuksen veli. Prometheus muovasi savesta ihmisen, jolla hän hieman toisistaan poikkeavien tarinoiden mukaisesti kansoitti maan. Zeus ei halunnut antaa Prometheuksen suojateille tulta, joten tämä varasti sen ja toi sen ihmisille fenkolin varressa. Prometheus huijasi myös Zeuksen valitsemaan huonoimman palan ihmisiltä vaaditusta härkäuhrista, täten auttaen ihmisiä.

Prometheus tuo tulen ihmisille. Heinrich Friedrich Fügerin maalaus.
Prometheus tuo tulen ihmisille. Heinrich Friedrich Fügerin maalaus.

Tietoisku – Tunnuksia Vuosien Varrelta (1972–1987)

ks. 1:15 ->

https://www.youtube.com/watch?v=jPbj8ubA0Zg

Lähde: Hackaday – FIRE IN THE PALM OF YOUR HAND