Nykyään erilaisille älypuhelimille ja tableteille kehitetään yhä kasvavissa määrin erilaisia kosketuksin ohjailtavia sovelluksia ja pelejä. Jos haluaa sitten tuottaa hiemankin laadukkaampia ohjelmistoja, ei testaamisesta pidä tinkiä. Valitettavasti kosketusliikkeiden kokeilemisen joutuu usein vielä tekemään ihminen erilaisten automatisoitujen testien sijaan. Tarjolla on toki kosketuksia ohjelmistopuolella simuloivia systeemejä, mutta nekään eivät välttämättä kerro aina koko totuutta. Tapster on sen sijaan robotti, joka painelee ja pyyhkäisee kosketusnäyttöjä väsymättä.

Laite on kasattu Bitbeam-rakennussarjasta ja se on ohjelmoitu käyttäen Node.js, Johnny-Five sekä Arduino -rajapintoja. Suurin mahdollinen kosketeltavan näytön pinta-ala on 140 mm X 80 mm ja yhdestä valmiista Tapster-laitteesta saa pulittaa noin 600 euroa. Vaikka summa voi kuulostaa korkealta, niin tällaisesta vekottimesta on varmasti iloa pienelle ohjelmistotalolle, joka kehittää jatkuvasti uusia sovelluksia kosketusnäytöillä varustetuille matkapuhelimille.

Lähde

Edellinen artikkeliMechan ohjaimiin pääsee nyt 900000 eurolla
Seuraava artikkeliTutkijat kehittivät liimamaisen aineen, josta saattaa tulevaisuudessa syntyä 3D-tulostettuja elimiä