Muutama vuosi sitten julkaistiin humoristinen esittelyvideo japanilaisesta ihmisen ohjastamasta Kuratas-robotista. Nyt tämä laite on sitten tuotu oikeasti kuluttajien saataville, joskin lähes miljoonan euron hintalappu karkottaa varmasti osan potentiaalisista ostajista nopeasti pois.

Tieteiselokuvista ja kirjallisuudesta tuttuja Mechoja muistuttavaa laitetta markkinoidaan Japanin Amazon.com-kauppapaikassa. Kyseessä on siis noin 5 tonnia painava ja 3,8 m korkea robotti, joka sisältää ihmiselle sopivan ohjaamon. Yltä löytyy vuonna 2012 julkaistu esittelyvideo laitteen prototyypistä. Siinä robotista kerrotaan löytyvän muun muassa hymyilemällä aktivoituva muovikuulia ampuva konekivääri.

900000 euroa riittää kuitenkin ainoastaan niin sanotun aloituspaketin ostamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi robotin käsistä saa maksaa vielä lisää. Tämän lisäksi tarjolla on vain yksi kappale vekottimia, joten aivan jokaiselle kiinnostuneelle näitä ei riitä, vaikka raha ei olisikaan ongelma.

Lähde

Edellinen artikkeliMies tulosti 3D-mallin munuaisestaan leikkausoperaation helpottamiseksi
Seuraava artikkeliTapster hoitaa kosketusnäytön naputtelemisen ohjelmistokehittäjän puolesta