https://www.youtube.com/watch?v=uEQqQj_zyHI

Moni yritys kehittää omia robottiautojaan kovaa tahtia, mutta eräs startup päätti tuoda tarjolle laitteen, jolla jo olemassa olevan autonsa voisi muuttaa osittain automatisoiduksi.

Firma kulkee nimellä Cruise ja sen ensimmäinen tuotos on taas Cruise RP-1. Tämä malli on tarkoitettu toimimaan vuoden 2012 jälkeen tuotettujen Audin A4- tai S4-mallien kanssa. Myöhemmin on kuitenkin tarkoitus laajentua useampiinkin automerkkeihin, mutta systeemi päätettiin rajata aluksi työtaakan helpottamiseksi vain pariin eri automalliin soveltuvaksi.

Vaikka skaalaan osuvan auton omistaisikin, ei pidä innostua liiaksi. Cruise RP-1 nimittäin toimii ainoastaan Kaliforniassa sijaitsevilla moottoriteillä ja sen asentamista varten auto pitää kuskata noin vuorokaudenksi hommaa varten perustettavalle asennuspisteelle. Operaatio itsessään kuitenkin kuuluu vekottimen noin 7400 euron hintaan ja vekottimen käyttöön soveltuvia tienpätkiäkin pyritään lisäämään tulevaisuudessa.

Lähde

Edellinen artikkeliUusi nanomateriaali kadottaa kappaleita tuntoaistilta
Seuraava artikkeliSiemennestettä keräävä robotti jaksaa yhä yllättää