Viskeissä on eroja. Hyvän viskin ystävä pulittaa kernaasti laadukkaasta viskipullosta yli viisi kymppiä. Vaikka suomalaiseen, Pohjanmaan kautta väkeviä alkoholijuomia nauttimaan tottuneelle kallis viski saattaa vaikuttaa tuhlaukselta, on hintavakin viskipullo kuitenkin helposti hintansa väärti. On myös hyvä muistaa, että maukasta viskiä maistellaan hartaasti, tilkka kerrallaan. Hyvä viskipullo saattaa siis hyvinkin kestää aktiivisen maistelijan juomakaapissa vuoden päivät ennen tyhjenemistään.

Kaikella on kuitenkin rajansa. Tällä viikolla 1,5 litran pullo 64 vuotiasta Macallan single-malt viskiä vaihtoi omistajaansa New Yorkissa pidetyssä huutokaupassa pöyristyttävään 460 000 dollarin hintaan. Uniikissa kristallidekantterissa myyty skottiviski meni kaupaksi anonyyminä pysytelleelle naisostajalle.

Tämän  340 000 euron arvoisen viskin myynnistä saadut tuotot menivät kokonaisuudessaan hyväntekeväisyysorganisaatiolle, jonka tavoitteena on parantaa puhtaan veden saatavuutta kehitysmaissa. Tarkoitus oli siis joka tapauksessa hyvä!

Lähde: bbc.co.uk

Edellinen artikkeliDarkfin räpylähansikkaista vauhtia uintiharrastukseen
Seuraava artikkeliPistä kylppäri joulukuntoon pukemalla pönttö Pukiksi!

4 KOMMENTIT

  1. No mutta ah… V

    iskin ystävänä kokisin aikalailla ristiriitaisia tunteita jos tuollaisen pullon omistaisin. Toisaalta tekisi mieli varjella moista aarretta ja pistää se kassakaappiin turvalukon taa, mutta toisaalta, juotavaksihan se on tarkoitettu ja kyllähän tuommoista ”herkkua” (…oletettavasti)nyt pitäisi hiukkasen maistamaan päästä.

  2. Itse en ole vielä siinä elämänvaiheessa, että viskeistä nauttisin, mutta rikkaalle tuo viski on hyvinkin juotavissa oleva. Jos tuo riittäisi vuoden verran, hinnaksi tulisi melkein tonni päivässä. Tosin kuka samaa viskiä aina joisi. Ostaa muutaman parin kymmenen tonnin pullon (8x20k€) seuraksi ja niitä sitten juokin helposti jo kymmenenkin vuotta ja silloin päivähinnaksi tulisi vaivaiset 140€ päivässä. Rikkaathan tienää saman puolessa tunnissa.

Comments are closed.